Фудбалер Крупе Ајдин Реџић по мишљењу многих најбољи играч Прве лиге Српске: Награда за сав труд и одрицање

Дарко Пашагић
Фудбалер Крупе Ајдин Реџић по мишљењу многих најбољи играч Прве лиге Српске: Награда за сав труд и одрицање

БАЊАЛУКА - Везни играч актуелног шампиона Републике Српске Крупе Ајдин Реџић по оцјенама многих био је најбољи фудбалер Прве лиге у прошлој сезони.

Неуморна радилица тима из кањона Тијесно дрес Крупе у протеклом првенству носио је на све 34 утакмице и на терену провео 2.890 минута уз два постигнута гола.

- Иза мене је било неколико веома турбулентних сезона, у којима сам био практично ван фудбала, али је сада ово признање велики стимуланс, али и потврда да се труд и одрицање увијек исплате и буду награђени - нагласио је Реџић у разговору за "Глас Српске".

У Крупу је дошао још 2015. године да би наредну сезону провео у Борцу, а потом се вратио у кањон Тијесно, гдје је практично незамјењива карика. У сезони 2021/22. носио је дрес тадашњег премијерлигаша Рудар Приједора да би се поново вратио у Крупу.

- И када бих поново бирао пут изабрао бих овај, јер долазак у Крупу се показао као прави потез. То је клуб који је као једна велика породица, у којем су сви увијек добродошли и који све што обећа играчима то и испуни - наставио је Реџић.

Лијепе вијести доносе вам Addiko Banka Banja Luka и Глас Српске

То се на најбољи начин показало и у тешким временима за овог 26-годишњака рођеног у Бихаћу.

- У августу 2017. године на сусрету против Рудар Приједора задобио сам фрактуру метатарзалне кости и због те повреде паузирао годину дана. Таман када сам се вратио на терен поново сам обновио исту повреду и опет пауза од пет мјесеци. Тако још једном. И када сам коначно заиграо морао сам на операцију предњих укрштених лигамената. Тако да сам практично изгубио три сезоне. За сво то вријеме људи из Крупе су били уз мене. Испоштовали су све оно што је било договорено у уговору, помагали ми у лијечењу и на крају били стрпљиви да се вратим поново на терен. Тај њих однос према играчу је за сваку похвалу - истакао је Реџић.

А прије повреде овај тада 21-годишњак је већ биљежио наступе и у млађим репрезентативним селекцијама БиХ (пет утакмица за У-19 репрезентацију и девет за У-21). Уз све то тада је на адресу Крупе стигла и понуда за Реџића из француског Дижона.

- Гледао сам ту понуду на столу, маштао о француској елити, али ето није се ми се дало да то и остварим. Повреда је била јача. Сада је све то иза мене и на прошлост не желим да се осврћем. Држим се оне народне: "Што то не убије то те ојача". А мене су те три турбулентне године и више него ојачале. Сада само гледам напријед и у будућност са жељом да ме повреде мимоиђу - додао је Реџић.

Лиценца

У Крупи се и даље надају да ће у наредној сезони бити премијерлигаши, а све зависи од Другостепене комисије за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ, која би требало да се састане у првој половини наредне седмице.

- Вјерујем да ћемо добити зелено свјетло, а то би највјероватније и значило мој останак у Крупи, јер се овдје осјећам као код куће. Уколико одлука буде другачија, то би значило и мој одлазак из кањона Тијесно бар у Премијер лигу, а можда и негдје даље, мада је то мање реално - нагласио је Реџић, коме уговор са Крупом истиче 30. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана