Фудбалер из Фоче напушта Италију: Крунић јача балкански клан

Г.С.
Фудбалер из Фоче напушта Италију: Крунић јача балкански клан

МИЛАНО - Сага "Раде Крунић" је близу краја! Након што је досадашњи фудбалер Милана одстрањен из екипе, било је јасно да ће доћи до растанка са италијанским тимом.

Крунић није тренирао са екипом јер је желио да пронађе нови ангажман. На крају ће, према наводима италијанских медија, прећи у турски Фенербахче.

Турски гигант загризао је у намјери да доведе некадашњег фудбалера Борца из Чачка и Доњег Срема, али су преговори потрајали дуже него што је било очекивано.

Како наводе медији из Италије, клуб из Истанбула на крају је повећао понуду и тако превазишао посљедњу препреку у реализацији Крунићевог преласка, те ће гигант са Сан Сира за слободу репрезентативца БиХ инкасирати 5.000.000 евра уз бонусе. Фенербахче је прво понудио 3.000.000 евра за везног фудбалера, што није задовољило услове челника Милана. Крунић је довођен у везу са Лациом, Зенитом, Лионом и московским Спартаком, док се говорило и о интересовању Ал Шабаба из Саудијске Арабије. На крају су ипак све стране постигле договор којим су сви задовољни.

Фудбалер из Фоче наставиће каријеру у турском вицешампиону. Фенербахче ће тако проширити балканску колонију коју већ чине Душан Тадић, Един Џеко, Доминик Ливаковић и Миха Зајц.

Информацију медија потврдио је и извршни директор Милана Ђорђо Фурлани.

- Све би требало да буде завршено ускоро. Желим Радету све најбоље у Фенербахчеу - рекао је челник "росонера", а и тренер Стефано Пиоли је индиректно потврдио трансфер на прес-конференцији након Купа Италије.

Крунић је у Милан дошао на мала врата, као прво појачање у директорском мандату Паола Малдинија и Звонимира Бобана, а за три и по године је стекао репутацију поузданог играча. Играо је за Милан од 2019. године, када је дошао из Емполија. "Росонери" су га платили осам милиона евра и у њиховом дресу наступио је 139 пута, постигао три гола, од чега један у Лиги шампиона против РБ Салцбурга, а додао је том учинку и шест асистенција.

Испали у Купу Италије

Куп Италије је био једина шанса Милана за трофеј ове сезоне. Међутим, Аталанта је елиминисала "росонере". Милан је повео голом Леаа у 45. минуту да би Тен Копмејнерс са два гола донио преокрет и одвео свој ти­м у наредну рунду, гдје га очекује дуел против Фјорентине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана