Фудбалер из Анголе нови играч Црвене звезде

Танјуг
Фудбалер из Анголе нови играч Црвене звезде

БЕОГРАД - Фудбалер из Анголе Фелисио Милсон нови је играч Црвене звезде, саопштио је шампион Србије.

Црвена звезда са задовољством обавјештава звездашку јавност да је нови фудбалер нашег клуба крилни нападач - Фелисио Милсон, који је потписао четворогодишњи уговор и задужио дрес са бројем 27, наведено је у објави на сајту Звезде.

-За сад имам утисак да је све како треба, лијепо сам дочекан, узбуђен сам и једва чекам да све почне. Добио сам доста порука од Звездиних навијача. Заиста ми се свиђа стадион. Најважније ми је да помогнем тиму, али увухек сам срећан кад на терену могу да дриблам и играм један на један, то ме испуњава. Радићу како бих помогао екипи што више могу. Гледао сам доста Звездиних утакмица, али је „вјечити дерби“ посебан - рекао је Милсон на представљању, а преноси клупски сајт.

Крилни нападач, који је претходне сезоне за Макаби из Тел Авива одиграо 36 утакмица у свим такмичењима и постигао седам голова уз 13 асистенција носиће у Звезди број 37.

Спортски директор клуба Митар Мркела истакао је да ће Милсон донијети додатни квалитет екипи Владана Милојевића.

-Веома сам задовољан што смо потписали играча који нам долази из Макабија. Пратили смо га дуго, читаву прошлу сезону. Одиграо је на високом нивоу, постигао седам голова и забележио 13 асистенција. Био је један од најбољих играча, како Макабија, тако и целе израелске лиге. То је играч ког смо тражили, профил фудбалера који ће много значити нашој екипи. Верујем да ће се у Црвеној звезди добро снаћи и одиграти и боље од онога што је приказао у Макабију -  рекао је Мркела.

Говорио је Мркела и о играчким карактеристикама новог фудбалера Црвене звезде.

-Тражили смо брзог играча, фудбалера који може да нападне простор, Милсон је такав играч. Сналази се добро и на малом простору, а има одличну брзину, која ће допринети „убојитости“ нашег тима - додао је Мркела.

Није крио да је управо Милсон појачање за Лигу шампиона.

-Доведен је управо због тога и због домаћег првенства и Европе, играч је који може и на једном и на другом плану да нам донесе додатни квалитет - закључио је Мркела.

Милсон је рођен 12. октобра 1999. године у Луанди, главном граду Анголе.              

Фудбалски пут је градио ван домовине, у Португалији, да би га потом наставио у Русији и Турској, а у потпуности се доказао носећи дрес Макаби Тел Авива.

Био је један од најбољих фудбалера у првенству Израела, а уједно је и репрезентативац Анголе за коју је дао један гол на девет утакмица од дебија 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана