Фудбалер Ајдин Реџић остварио први инострани ангажман

Дарко Драгичевић
Фудбалер Ајдин Реџић остварио први инострани ангажман

ТРИПОЛИ - Бивши фудбалер Крупе, Борца и Слоге Ајдин Реџић први инострани ангажман имаће у Грчкој. Његов нови клуб је Астерас Триполи с којим је потписао уговор и за њега ће ово бити велики изазов.

Грчки тим је прошлу сезону завршио на седмој позицији, а сад планира додатни искорак. Наиме, првих шест екипа настављају такмичење у Лиги за шампиона,  те се боре за излазак у  Европу.

- Први утисци о клубу су сјајни. Одлично је организован, изузетно јака лига, знатно боља од првенства БиХ, тако да ће ми то бити велики изазов. Сигурно је да сам желио да направим добар инострани ангажман и напокон сам то дочекао - истакао је Реџић.

Везни фудбалер ће на старту имати олакшавајућу околност јер су тренери у овом клубу наши стручњаци Милан Раставац и Владимир Илић с којим  је већ сарађивао.

- Сигурно да је то чињеница која ће ми у старту олакшати привикавање јер ћу тачно знати шта тренери желе од мене. Неће бити језичке баријере, а све је сад на мени. Први циљ ми је да оправдам очекивања и да се борим за своје мјесто у тиму. Првенство Грчке је веома квалитетно, има неколико сјајних екипа, а Астерас жели додатно да напредује. Зато ми је веома важно да се што боље спремим и прикажем у најбољем свјетлу - додао је сјајни везиста.

Реџић током каријере није имао пуно среће. У моментима када је био млади репрезентативац БиХ и играо сезону каријере, десила се повреда, затим је имао још двије, али ништа га није спријечило. Увијек се враћао још јачи и успијевао да се врати у форму.

- Од почетка сам вјеровао у себе. У Рудар Приједору сам са 15 година добио шансу да уђем у први тим и то сам искористио. Затим сам успио да се наметнем у Борцу па сам прешао у Крупу. Морам да захвалим породици Илић која ми је пружила највећу подршку у каријери. Имао сам несрећу да доживим повреде које су ме сигурно омеле да направим још бољу каријеру. У моментима кад сам био млади репрезентативац БиХ и имао иностране понуде, доживио сам повреду, али се нисам предавао. Наставио сам да радим и, ево, напокон се све исплатило. Остварио сам толико жељени инострани ангажман и сад је све на  мени. Вјерујем да могу да се докажем и на  вишем  нивоу - додао је Реџић.

Слога

Реџић истиче да је добојски клуб имао одличну сезону.

- Кад се подвуче црта, можемо да будемо задовољни. Слога је у једном моменту била трећа, играла полуфинале Купа БиХ и финале Републике Српске. Нажалост, у другом дијелу се осјетио недостатак ширине у играчком кадру и услиједио је пад. Кад се погледа читава сезона и побједе над Зрињским, Сарајевом, “Жељом”, сигурно је да има разлога за задовољство. Хвала и Слоги која је била коректна - рекао је Реџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана