Фудбал спаја људе: Срамни напади на Хаџибегића и Слишковића

Дарко Драгичевић
Фудбал спаја људе: Срамни напади на Хаџибегића и Слишковића

Фудбалски савез Републике Српске не може да подржи нити да се сагласи са појединцима и колективитетима, као и злоупотребљеним медијима, који отворено промовишу мржњу на фудбалској сцени и желе да угасе преостали трачак наде у боље сутра , наводи се у саопштењу ове асоцијације.

Фудбалски савез Републике Српске као искључиво спортска организација промовише толеранцију, спајање различитости и изградњу пријатељских и братских мостова, јер је фудбал игра чија је то мисија.

-Најоштрије осуђујемо све нападе који долазе на адресе Фарука Хаџибегића и Блажа Слишковића, некадашњих селектора, као и челника Фудбалског савеза БиХ, а стижу уочи најважније утакмице за репрезентацију у посљедњој деценији. Хаџибегић и Слишковић су доказани и освједочени људи фудбала и на манифестацији “Дан фудбала Републике Српске” награђени су заслужено, за све оно што су овој магичној игри дали и допринијели у њеној афирмацији и популаризацији.Зар имена Миљана Миљанића и Михаила Андрејевића Андрејке, визионара фудбалске игре, реформатора и људи који су имали визију, могу да буду спорна за било кога?- наводи се у саопштењу савеза Фудбалски савез истиче да никад неће дијелити људе, већ ће спајати кроз игру.

-Као организација не желимо да се бавимо лијечењем болесних умова и оних који живе у времену када се на овим просторима све рушило и кршило, било окупано у крви. Апелујемо на све људе добре воље и организације које држе до свог интегритета и ауторитета да се јавно огласе и осуде мржњу патолошких болесника посијану на фудбалским теренима.Фарук Хаџибегић и Блаж Слишковић су задужили овдашњи фудбал и као играчи и као селектори и умјесто да им се радујемо, подржимо их и наградимо за све оно што су урадили за нашу дјецу, ретроградне снаге, са примјесама шовинизма, покушавају да омаловаже све оно добро и лијепо што фудбал и појединци у њему носе са собом – отворено срце и чисту душу!Подсјећања ради, први добитник награде Златна повеља “Миљан Миљанић” на свечаности “Дан фудбала Републике Српске” био је Сафет Сушић, први и једини селектор који је одвео репрезентацију БиХ Х на једно велико такмичење, Свјетско првенство у Бразил 2014. године. У Бањалуци је добио овације и честитке јер свечаност проглашења најбољих и организујемо с циљем одавања признања заслужним играчима, тренерима и фудбалским радницима. Је ли проблем, можда, што је та изворна идеја потекла из Бањалуке, спортског града? Господо, скочили сте у властиту срамоту јер од мржње ни трезвено не можете да резонујете оно што је нормално, или би бар требало да буде - додају у саопштењу те мавод Фарук Хаџибегић и Блаж Слишковић увек ће да буду радо виђени гости у Бањалуци и у Фудбалском савезу Републике Српске као освједочени људи фудбала и неко ко је задужио ову игру, али и бивши играчки идоли бројних генерација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана