ФСС се огласио о одлуци о повећању броја бонус играча

Танјуг
ФСС се огласио о одлуци о повећању броја бонус играча

БЕОГРАД - Фудбалски савез Србије (ФСС) саопштио је данас да је одлука о повећању броја бонус играча за предстојећу сезону резултат темељне анализе и консултација са стручњацима и представницима клубова, као и да је у интересу цјелокупног српског фубала.

-О приједлогу за промјену правила и повећање броја бонус играча за предстојећу сезону дискутовало се у Заједници Суперлиге и Прве лиге Србије. Одлука коју су подржали сви клубови осим Партизана, и која је прослијеђена на усвајање Извршном одбору ФСС, резултат је темељне анализе и консултација са стручњацима и представницима клубова, а чврсто вјерујемо да ће донијети максималну корист развоју српског фудбала - наводе из ФСС. Фудбалски клуб Партизан огласио се јуче саопштењем на најаву да ће у наредној сезони сви клубови морати да имају у стартним поставама два играча млађа од 1. јануара 2002. године.

„Црно-бијели“ тврде да је приједлог о повећању броја бонус играча упућен прекасно.

-Пружање шансе што већем броју младих играча да се докажу на терену и стекну драгоцјено искуство играња у сениорској конкуренцији у складу је са нашом стратегијом подршке талентима и унапређењу квалитета домаћег такмичења, као и јачању конкуренције за мјеста у А репрезентацији Србије - саопштено је из ФСС.

Додали су да их чуди исхитрена реакција ФК Партизан, „јер одлука о повећању броја бонус играча, поред тога што је у интересу цјелокупног српског фудбала, прије свега иде у прилог клубовима који ће имати прилику да развијају сопствене играче и стварају снажне темеље за будућност“.

-ФСС ће увијек подржати приједлоге и одлуке који имају за циљ јачање и даљи развој фудбала у нашој земљи - закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана