ФСС припремио „Златне лопте“ за тројицу репрезентативаца

Г.С.
ФСС припремио „Златне лопте“ за тројицу репрезентативаца

БЕОГРАД - Фудбалски савез Србије додијелиће признања тројици репрезентативаца на сљедећем окупљању.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора, на којој је донесена одлука да „Златне лопте“ добију играчи са више од 50 наступа у дресу Србије - Саша Лукић, Андрија Живковић и Немања Максимовић.

Саша Лукић је на недавном мечу против Швајцарске у Лесковцу доживио озбиљну повреду рамена, због које мора на вишенедељну паузу.

По истом принципу, раније су „Дијамантску лопту“ добили Душан Тадић и Александар Митровић, за више од 75 наступа. Такође, раније су „Златну лопту“ добили Никола Миленковић, Небојша Гудељ и Филип Костић који су забиљежили више од 50 наступа.

„Истовремено, донесена је одлука да се 'Златна лопта' додијели и фудбалеркама Србије које су одиграле преко 50 утакмица у дресу државног тима, а у ову групу су од скоро ушле Дина Благојевић, Јована Дамњановић, Тијана Филиповић и Алегра Пољак“, наведено је.

На првом наредном окупљању, специјално признање УЕФА и ФСС за 100 наступа у дресу А репрезентације припашће једној од најискуснијих играчица и двострукој освајачици Златне лопте ФСС Виолети Словић.

Такође, ФСС је навео и да се селектору женске „А“ репрезентације Драгиши Зечевићу продужава се уговор до 30. јуна 2025. године, као и да је обновљена сарадња са компанијом Ер Србијa.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана