ФС РС: Ништа од баража

Дарко Пашагић
ФС РС: Ништа од баража

БАЊАЛУКА – Фудбалери Романије из Пала и Борца из Козарске Дубице и наредне сезоне играће у прволигашком друштву. Иако су и једни и други то право требали тек да изборе кроз бараж за попуну Прве лиге Републике Српске, већ сада је јасно да остају у елити, јер су њихови ривали Пролетер из Дворова и Црни Врх из Јаружана одустали од доигравања.

Прве утакмице баража требале су се играти у недјељу, 9. јуна од 17,30 часова у Дворовима и Јаружанима, а реванши три дана касније у истом термину у Палама и у Козарској Дубици.

Пролетер је првенствену трку завршио на другом мјесту у Другој лиги, група запад иза новог прволигаша вишеградске Дрине ХЕ, док је Црни Врх заузео исто мјесто у групи запад, ита Слоге из Трна, те су тако иборили право наступа у баражу за попуну елите Српске. Међутим, од тога неће бити ништа, а као разлог неиграња и у једном и у другом клубу навели су лошу финансијску ситуацију. 

Сада је остало да друголигашки шампиони Дрина ХЕ и Слога у наредним данима сакупе потребну папирологију за добије лиценце, која им омогућава наступ у елити Српске. Да ли ће тако и бити остаје да се види, јер према незваничним информацијама постоји могућност да и екипа из Трна одустане од играња Прве лиге.

О томе је још преурањено причати, али ако би се то евентуално десило, њено мјесто би заузела Алфа Модрича, која је која је прволигашку трку завршила на 17. мјесту и тако је испала у нижи ранг, односно у Другу лигу Републике Српске, група запад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана