Француз добио тужбу против клуба за који је одиграо само 48 минута и зарадио 28 милиона евра

ГС
Француз добио тужбу против клуба за који је одиграо само 48 минута и зарадио 28 милиона евра

Ledds мора исплатити свом некадашњем фудбалеру Jean-Kevinu Augustinu чак 28 милиона евра, а Француз је тај новац “заслужио” одигравши само 48 минута.

Аугустин је стигао у Ledds из RB Leipziga у јануару 2020. године, с опцијом обавезног откупа уговора за 20,5 милиона еура уколико се Leeds пласира у Premiership.

Сезона 2019/2020 је продужена због пандемије коронавируса, те је Leeds пласман у Premiership остварио 17. јула 2020. године. С обзиром да је уговору о позајмници Аугустина између Leedsa и Leipziga потписан на период до 30. јуна, енглески клуб није желио дати новац.

У децембру прошле године Спортски арбитражни суд (ЦАС) је пресудио у корист Leipziga, а клубови су потом постигли договор којим је Leeds уплатио 17,5 милиона еура њемачком клубу.

Међутим, убрзо је и Augustin тужио Leeds, а ФИФА је пресудила да му клуб с Elland Roada мора исплатити 28 милиона евра. Наиме, Augustin је тврдио да би толико новца добио од Leedsa за петогодишњи уговор који би потписао након што би га енглески клуб купио од Leipziga.

Из Leedsa су најавили да ће уложити жалбу на ову одлуку јер сматрају да играч који је одиграо само 48 минута за клуб не би добио толики новац. Аugustin, који сада грије клупу у Baselu, је само три пута ушао у игру у дресу Leedsa, али је ту скромну минутажу итекако добро наплатио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана