Француска политичарка: Одузмите држављанство и Златну лопту издајнику Бенземи

ГС
Француска политичарка: Одузмите држављанство и Златну лопту издајнику Бенземи

Након што се француском фудбалеру Кариму Бенземи због његових ставова о сукобу Изреала и Палестине обратио министар унутрашњих послова Француске Жералд Дерманан који је оптужио фудбалера да одржава контакте са "озлоглашеним особама", француска политичарка Валери Бојер отишла је корак даље.

Све је кренуло од Бенземине објаве на друштвеним мрежама:

"Све наше молитве су усмерене ка становницима Газе који су поново жртве неправедног бомбардовања које не штеди ни жене, ни децу“.

Јавност је у Француској брзо довела Бензему у везу са организацијом "Муслиманска браћа" а Бојерова је, позивајући се на речи министра унутрашњих послова, на друштвеним мрежама затражила да се Бенземи одузме држављанство Француске. Па и награда за најбољег фудбалера Европе у 2022, преноси Спорт клуб.

"Ако су речи министра тачне, санкције против Карима Бенземе једноставно морају да буду покренуте што је прије могуће. Прво би требало да му одузму Златну лопту, а затим и држављанство. Не можемо да прихватимо да човјек са двојним држављанством, а који је свјетски позната личност, обезвређује и издаје нашу државу“, написала је Бојерова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана