Фоча центар омладинског фудбала

Г.С.
Фоча центар омладинског фудбала

ФОЧА - Традиционални турнир “Фудбал френдс” почиње данас у Фочи и трајаће до 30. јула. На овогодишњем Турниру пријатељства учествују: Црвена звезда и Војводина (Србија), Академија Пандев (Македонија), Сутјеска (Црна Гора), Ријека (Хрватска) Борац, Жељезничар и Сутјеска (БиХ). Трофеј брани бањалучки тим.

На овом престижном такмичењу стасала су позната фудбалска имена као што су Марко Грујић, Сергеј Милинковић-Савић, Раде Крунић, Страхиња Павловић, Мијат Гаћиновић, Владан Даниловић и многи други. Предсједник асоцијације “Фудбал френдс” Зоран Аврамовић каже да је поносан што је овај турнир препознатљив.

- Специфичност је настојање да покажемо да је фудбал више од игре и да млади играчи кроз дружење стекну дуговечна пријатељства - истакао је Аврамовић. Турнир почиње извлачењем такмичарских бројева. Први сусрет је у 16 часова, а свечано отварање је у 19.15 часова. У суботу се играју полуфинални мечеви, а финале је у недјељу од 20 часова. Другог дана турнира биће одржан и округли сто на тему “Фудбалска академија - друго име за будућност”, а међу гостима биће фудбалски асови Владимир Петровић Пижон и Горан Пандев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана