ФК Рекреативо уз Mozzart до титуле шампиона

Mozzart
ФК Рекреативо уз Mozzart до титуле шампиона

Фудбал је забава, фудбал је игра, фудбал је страст, фудбал је љубав – под овом паролом су прије 15 година ентузијасти из Бањалуке основали Фудбалски клуб Рекреативо. Позиција на табели им никада није била у првом плану, већ рекреација и дружење. Ипак, резултати су временом стигли, па је харизматична екипа са стадиона Др Неле Карајлић из насеља Чесма постала још популарнија. Подршку на путу нових успјеха пружила им је компанија Mozzart, а чим су потписали спонзорски уговор, постали су шампиони ПФЛ Бања Лука за сезону 2023/24.

Подршку компаније Mozzart видимо као одличну прилику за успјешну сарадњу и промоцију нашег клуба и спорта. Mozzart се опет доказао као друштвено одговорна  компаније која препознаје значај улагања у спорт, а нама као клубу ће ово спонзорство много олакшати остварење наших амбициозних планова – поручује Мирослав Радић, предсједник ФК Рекреативо Бања Лука.

 

 

Екипа из Чесме окупља 75 фудбалера, а сениорски тим је у новим Mozzart дресовима стигао до титуле шампиона ПФЛ Бања Лука за сезону 2023/24, након што је у оквиру 23. кола на свом терену савладао Слогу са сјајних 4:1! Тиме су обезбиједили виши ранг такмичења за наредну сезону у Регионалној лиги Запад у којој су већ наступали два пута.

 

Прве фудбалске кораке у Рекреативу начинио је репрезентативац Србије Срђан Бабић, а за нека имена из ове екипе тек би могло да се чује.

Осим по спортском духу, овај бањалучки тим постао је познат и изван граница Српске када су стадион назвали Др Неле Карајлић, а чувеног Ненада Јанковића именовали за почасног предсједника. Убрзо су уз њега навијачи и чланови клуба постали прослављани српски режисер Емир Кустурица и комплетан бенд "No Smoking orchestra ", фудбалски селектор Бора Милутиновић, чувени Меси, бивши холандски репрезентативац Роналд Де Бур, рукометаш Никола Карабатић, холандска фудбалска легенда Руд Гулит, као и тенисерка Јелена Јанковић…

Ипак „свјетска слава" није их промијенила, па су остали посвећени свом клубу, насељу и граду. Тако су, уз помоћ надлежних, направили дјечије игралиште у Чесми, а познати су и по учешћу у бројним друштвено одговорним акцијама.

А како се шампиони хуманости увијек препознају, мисију клуба препознала је и друштвено одговорна компанија Mozzart, уз чију подршку ће наставити да нижу успјехе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана