ФК "Љубић" угостио подмладак "Звезде" и "Борца"

Срна
ФК "Љубић" угостио подмладак "Звезде" и "Борца"

ПРЊАВОР - Омладинска школа Фудбалског клуба /ФК/ "Љубић" из Прњавора угостила је вечерас на свом стадиону младе селекције ФК "Црвена звезда" из Београда и бањалучког ФК "Борац".

У првој утакмици бањалучки "Борац" био је бољи од гостију из Београда резултатом 1:0, док је млади тим Прњавора изгубио од "црвено-белих" резултатом 8:0.


Координатор млађих селекција ФК "Црвена звезда" Милован Митић рекао је Срни да се у првој утакмици видјело да је београдска екипа у формирању, а да "Борац" има изузетан подмладак.

"Пријатно смо изненађени игром бањалучке екипе, док је у другој утакмици квалитет више био на нашој страни. Ипак жЉубићж нема широку базу за селекцију играча за разлику од нас са том привилегијом да нам долазе деца из целе Србије", оцијенио је Митић.

Он је додао да "Љубић" има добре услове за рад и изразио наду да ће ова школа изњедрити доста младих талентованих играча.

"Било нам је велико задовољство гостовати у Прњавору где смо уживали у амбијенту и игри. Генерација 2008, која је гостовала, једна је од наших најталентованијих", рекао је Митић, те истакао значај оваквих пријатељских утакмица.

Селекција "црвено-белих", годиште 2008, у Бањалуци је на припремама до недјеље, након чега ће у Републику Српску допутовати још двије групе београдског клуба.

Координатор омладинских селекција ФК "Љубић" Прњавор Горан Декет након утакмице рекао је Срни да се на терену могла видјети одређена разлика у квалитету екипа, али да је то прихватљиво и нормално.

"Жељели смо да наша дјеца одмјере снаге са својим вршњацима из најтрофејнијег српског клуба, а резултат не треба да их деморалише већ да им буде подстрек за још бољи и јачи рад у нашем клубу", истакао је Декет.

Он је навео да је гостовање европског првака "Црвене звезде" и првака и највећег клуба у Српској екипе "Борца" велика част и задовољство за Прњавор и домаћи клуб.

Декет је подсјетио да је ФК "Љубић" раније потписао уговор о сарадњи са "Црвеном звездом" и да се њихов међусобни однос учвршћује и продубљује.

Он је најавио да ће у августу у Прњавору бити организовано још неколико утакмица за млађе селекције и позвао све љубитеље фудбала да дођу на стадион "Синиша Пеулић", навијају и бодре младе тимове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана