ФК Борац: Улазнице за гостујући меч продаваће се у Бањалуци

Г. С.
ФК Борац: Улазнице за гостујући меч продаваће се у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Нови излазак на евросцену фудбалере Борца очекује за двије седмице када ће укрстити копља са бечком Аустријом.

Прва утакмица биће одиграна 27. јула у Бечу (20.30 часова), а реванш 3. августа на Градском стадиону у Бањалуци такође од 20.30. 

Оно што ће обрадовати све навијаче Борца је податак да ће клуб добити улазнице за гостујућу утакмицу, а то је најавио предсједник клуба Милан Тегелтија.

- Мислим да ћемо успјети организовати да се карте за утакмицу у Бечу, а сљедује нам контигент од 1200 улазница, купују у Бањалуци, у нашем клубу, и преко Представништва Републике Српске у Бечу, јер заиста постоји огроман интерес наших навијача за ту утакмицу. Од саме утакмице очекујем да ће бити тешка јер сви смо свјесни квалитета Аустрије Беч. Оно што очекујем од играча је да на тим утакмица дају максимум, да одиграју мушки и дисциплиновано са вјером у себе па шта буде - рекао је Тегелтија.

Он је сумирао је досадашњи рад током припремног периода.

- Нисам задовољан чињеницом да нам је велики број играча повријеђен. Неки, попут Александра Субића и Енвера Кулашина, повреде вуку од раније и током боравка на Златибору нису тренирали са екипом, док су се неки током припрема повриједили. То су Дамир Хреља, Стефан Фићовић, Стефан Марчетић и Јово Лукић који се повриједио у првих пет минута контролне утакмице против Радничког тако да смо ту утакмицу одиграли без поменутих играча и без класичног нападача. Надам се да ће се што прије вратити у тренажни процес како би смо прву утакмицу са Аустријом дочекали комплетни - додао је Тегелтија.

Њега радује одлична атмосфера унутар екипе иако су током љета у клуб стигле бројне новајлије.

- Велики је број нових играча који су долазили и током самих припрема на Златибору и потребно је вријеме да се екипа међусобно упозна и уигра. То је процес и треба стрпљења. Ипак, задовољан сам атмосфером, како оном радном на тренинзима тако и оном међуљудском ван терена - истакао је Тегелтија.

Прелазни рок за клуб још није завршен.

- У наредним данима очекујем да се екипи придружи још један нападач јер смо на тој позицији дефицитарни, а евентуално и још један везни играч с чим бисмо окончали прелазни рок. Сигуран сам да ће Борац имати знатно јачу екипу него ону од прошле године. Првенство нам је, понављам, приоритет и вјерујем да ће ова нова екипа направити искорак на табели - нагласио је Тегелтија.

Финансије су тема о којој се увијек да разговарати, а Тегелтија каже да је, у овом тренутку Борац потпуно стабилан и лишен било каквих проблема на том пољу.

- Финансијска ситуација, у овом тренутку, добра и Борац је један од ријетких клубова који је исплатио плате за мај, а за који дан исплаћујемо и јунску плату. Немамо дугова према бившим и садашњим играчима и бавимо се само својим редовним оперативним трошковима - закључио је Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана