ФК БОРАЦ: Санкционисати полицаце који су без разлога тукли навијаче у Тузли

ГС
ФК БОРАЦ: Санкционисати полицаце који су без разлога тукли навијаче у Тузли

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца су се тријумфом на Тушњу (2:6) над Тузла ситијем приближили на корак од освајања шампионске титуле, трећој у историји клуба.

Меч на тузланском стадиону, међутим, имао је и неславно, "треће полувријеме".

Према писању портала Мондо, до инцидената је дошло непосредно након завршетка меча, односно кад су фудбалери Борца заједно са навијачима, њих око педесетак, славили велику побједу.

Како сазнаје Мондо, у тренутку кад су Лешинари својим љубимцима скандирали "Српски шампион", Специјална полиција МУП-а Тузланског кантона је почела обрачун са Борчевим навијачима и брутално претукла неколико њих, те потом убацила сузавац у аутобус.

Борац шампионски напунио мрежу Тузлака на Тушњу

О инциденту се вечерас огласио и ФК Борац који осуђује понашање и, како наводе, ничим изазвану прекомјерну употребу силе припадника МУП-а Тузланског кантона након завршетка утакмице на стадиону "Тушањ“.

"Слављеничка пјесма наших навијача и играча грубо је прекинута од стране припадника МУП-а Тузланског кантона који су по изласку са трибине стадиона 'Тушањ' и физички насрнули на навијаче ФК Борац који су организовано стигли у Тузлу“, наведено је на сајту бањалучког клуба.

Из Борца додају да ово није први пут да се припадници МУП-а Тузланског кантона на крајње непрофесионалан начин односе према навијачима Борца.

"Али овај пут желимо да поручимо да се убудуће такве ствари више неће дешавати и да ћемо реаговати на адекватан начин. ФК Борац труди се да навијачким групама које долазе на наш стадион пружи максималну безбједност, а исти такав третман тражимо и за наше навијаче на гостујућим теренима на којима игра ФК Борац“, наводе из Борца и додају:

"ФК Борац тражи од надлежних да се према припадницима МУП-а Тузланског кантона који су учествовали у нападу на наше навијаче примјене одговарајуће санкције.“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана