ФК Борац: Клубу са стогодишњом традицијом потребна помоћ

Срна
ФК Борац: Клубу са стогодишњом традицијом потребна помоћ

ДРВАР- Из Фудбалског клуба /ФК/ "Борац" у Источном Дрвару, који сљедеће године обиљежава 100 година постојања, апеловали су да људи добре воље помогну клубу, те да учествују у обиљежавању овог значајног јубилеја.

"Једина финансијска подршка стиже нам од општина Дрвар и Источни Дрвар. Момци свим срцем играју за свој клуб и град", наводе из Управе ФК "Борац".

Овај спортски колектив је због такмичења регистрован у Републуци Српској и тренутно се налази у врху табеле Подручне лиге Републике Српске - Бањалука.

ФК "Борац" је током викенда остварио четврту побједу у низу против ФК "Змијање" убједљивом побједом резултатом 7:0, а циљ му је прелазак у виши ранг такмичења.

Из Управе наводе да у дрварском "Борцу" играју фудбалери којима је спорт једина љубав и гдје су сви једна велика породица.

"Клубу недостаје много тога, највише финансија, али и опреме. Потребне су нам копачке, те један комби који би нам олакшао путовања на гостујуће утакмице. Најважнија би нам била помоћ у уређењу стадиона у који годинама није улагано", наводе из Управе.

Додају да у ФК "Борац" тренира седамдесетак малишана.

"Без услова, али са великом жељом опстајемо и у најтежим тренуцима. Позивамо све људе добре воље да помогну колико су у могућности", апеловали су из ФК "Борац".

Новац се може уплатити на жиро рачун клуба 5520120001055223 који је отворен код Адико банке.

Хроничари су записали да је у Дрвару још 1924. године формиран Радничко-спортски клуб "Борац". Остало је записано и да је "Борац" 1936. и 1938. године учествовао на турнирима Радничко-спортског клуба "Нада" у Сплиту на којима су, између осталих, учествовали фудбалери московског "Динама" и "Борца" из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана