Финале Купа Републике Српске “Др Милан Јелић”: Слога и Звијезда 09 у борби за први трофеј

Дарко Пашагић
Финале Купа Републике Српске “Др Милан Јелић”: Слога и Звијезда 09 у борби за први трофеј

БАЊАЛУКА - Фудбалери добојске Слоге и Звијезде 09 одмјериће снаге у 30. финалу 31. издања Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” које је на распореду данас од 18 часова на Градском стадиону у Бањалуци.

Иначе, због пандемије вируса корона такмичење у сезони 2019/20. није одиграно до краја. Биће то дуел клубова који су се у тек завршеној сезони такмичили у Премијер лиги, али и тимова који у клупској историји не могу да се похвале да су били побједници најмасовнијег такмичења.

Добојлије су два пута стизале до завршног меча у борби за трофеј, али су оба пута остајале кратких рукава. У првом издању овог такмичења, у сезони 1993/94. Слога је послије лошијег извођења пенала поражена од Козаре са 6:7 (у регуларном току било је 0:0), док су у сезони 2004/05. у финалу изгубили од Јединства из Брчког са 2:3.

- Куп Републике Српске “Др Милан Јелић” је светиња свих нас који живимо овдје и надам се да ћемо успјети да га први пут у клупској историји освојимо. Наши претходници два пута су стизали до финала, али су онда заустављени. Надам се да ћемо бити боље среће и тако на најбољи начин крунисати успјешну сезону иза нас. Могу да кажем да је успјешна, јер смо још у марту остварили приоритетан циљ, а то је опстанак у Премијер лиги и играли смо у полуфиналу Купа БиХ. Прије почетка сезоне уз опстанак један од циљева нам је био и да што даље догурамо у Купу РС. Ето, стигли смо до финала и наравно да желимо да освојимо трофеј и да га донесемо на стадион “Луке” - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић.

Искусни стручњак је нагласио да цијени и поштује ривала, који по играчком кадру није заслужио да испадне из елитног такмичења.

- Сигурно да резултати Звијезде 09 у управо завршеној сезони нису мјерило квалитета који посједује њихов играчки кадар. Због тога у финалном мечу морамо бити и те како опрезни ако желимо до трофеја. Уз то, не треба заборавити да у овом окршају не можемо рачунати на седам, осам фудбалера, од којих су неки одавно ван строја - додао је Јагодић.

Слога је у овом сусрету формални домаћин, а њен првотимац Милан Милановић очекује неизвјесну утакмицу.

- Респектујемо екипу Звијезде 09 и сигурно је да нас очекује тежак задатак.  Сви су нас унапријед видјели као фаворита, али нисам сигуран да ћемо лако обавити посао - истакао је Милановић.

Звијезда 09 се први пут пласирала у финале овог такмичења.

- Покушавао сам претходних дана да играчима, поготово онима који нису из Републике Српске кажем колико за људе овде значи ово такмичење. Верујем да сам успео да им приближим колико би и нама као клубу значио овај трофеј. Међутим, неће нам бити нимало лако, јер је Слога ове сезоне играла одлично у свим такмичењима. Очекујем да сви који дођу на Градски стадион у Бањалуци уживају  у квалитетној фудбалској представи. Било би сјајно да пехар донесемо у наше витрине - рекао је Тркуља.

Фудбалер Звијезде 09 Дајан Поњевић је нагласио да се обје екипе добро познају и да на терену не би требало да буде никаквих тајни.

- Ово нам је четврти меч ове сезоне и сигурно да на терену неће бити никаквих изненађења. У оваквим дуелима побједника може одлучити и тренутак инспирације или нека неопрезност. Сви у екипи смо свјесни да смо подбацили у овој сезони и освајање пехара било би бар мало искупљење - истакао је Поњевић.

Службена лица

Немања Алексић из Бањалуке биће главни судија на финалном окршају 30. финала 31. издања Купа Републике Српске “Др Милан Јелић”.
Њему ће помагати Божидар Рустић из Градишке и Небојша Чича из Козарске Дубице, док ће дужност четвртог арбитра обављати Данко Бутулија (Бањалука). За посматрача суђења одређен је Далибор Анђић (Омарска), а делегата Илија Смиљанић (Лакташи).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана