ФИФА забранила Фудбалском клубу Партизан да региструје играче до јануара 2026.

Танјуг
ФИФА забранила Фудбалском клубу Партизан да региструје играче до јануара 2026.

БЕОГРАД- Међународна фудбалска организација (ФИФА) забранила је Партизану да региструје играче до почетка јануара 2026. године, преноси Спортклуб.

Партизан је кажњен забраном регистрације новајлија у наредна три прелазна рока. Према одлуци свјетске куће фудбала вицешампион Србије ће на појачања моћи да рачуна тек од почетка 2026. године.

Канцеларија Партизана има могућност да одмах поступи по правоснажним одлукама фудбалских органа, измири конкретна дуговања и испуни услове за укидање суспензије.

Казна тече од 17. априла и највјероватније се тиче неизмирених дуговања бившем првотимцу Такуми Асану.

У коначној изреци, Суд за спортску арбитражу у Лозани потврдио је дуговање и наложио Партизану да исплати јапанског интернационалца и трошкове поступка. Претходно је ФИФА пресудила да се ради о суми од око 460.000 евра.

Уколико не обезбиједи средства, Партизан неће моћи да региструје појачања у прелазном року, чији почетак је заказан за 13. јун.

Партизан је сличан проблем имао прије двије године. Дуговање швајцарском Лугану због трансфера Филипа Холендера коштало је црно-бијеле суспензијом од 18 мјесеци, такође, изреченом од ФИФА. Клуб је тада брзо реаговао и без проблема ушао у љетњи прелазни рок 2022. године.

Клуб из Хумске је недавно изгубио спор и са Немањом Јовићем. Послије Вијећа за рјешавање спорова, предмет је доспио и на Суд у Лозани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана