ФИФА суспендовала суспендовала Луиса Рубијалеса на три године

Танјуг
Foto: Принтскрин

ЦИРИХ- Дисциплинска комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА) суспендовала је данас на три године некадашњег предсједника Фудбалског савеза Шпаније (РФЕФ) Луиса Рубијалеса због тога што је пољубио у уста играчицу шпанске репрезентације Џени Ермосо на побједничком постољу по освајању Свјетског првенства, преноси Ројтерс.

У саопштењу се не наводе детаљи суспензије Дисциплинске комисије ФИФА-е, која је истраживала оптужбе против Рубијалеса за кршење "основних правила пристојног понашања" и "понашања на начин који нарушава углед фудбала и ФИФА-е". Рубијалес неће моћи у наредне три године да обавља фудбалске активности на националном, али и на међународном нивоу.

Женска репрезентација Шпаније је 20. августа у финалу Свјетског првенства у Аустралији и на Новом Зеланду побиједила Енглеску са 1:0 и први пут у историји освојила титулу свјетског шампиона у женској конкуренцији.

Рубијалес је потом поздравио фудбалерке на побједничком постољу. Он је у присуству 16-годишње принцезе Софије, ухватио за лице и пољубио у уста репрезентативку Шпаније Џени Ермосо. Послије тога загрлио је још неке фудбалерке, али и краљицу Летисију.

Рубијалес је 10. септембра поднио оставку на мјесто предсједника РФЕФ послије великих притисака и критика након што је пољубио у уста Ермосо. Он се извинио и рекао да је то био узајаман гест, али је фудбалерка рекла да јој се није допало, да није пристала и оптужила је Рубијалеса за сексуални напад.

Ројтерс наводи да некадашњи председник РФЕФ има рок од десет дана да од ФИФА затражи образложену одлуку. Рубијалес на одлуку о суспензији може да уложи жалбу Апелационом комитету ФИФА-е.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана