ФИФА покренула истрагу о инцидентима на Маракани прије меча Бразила и Аргентине

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

РИО ДЕ ЖАНЕИРО- Дисциплинска комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА) покренула је истрагу о инцидентима прије утакмице између Бразила и Аргентине у квалификацијама за Свјетско првенство 2026, преноси данас Глобо.

Аргентина је у ноћи између уторка и сриједе у Рио де Жанеиру побиједила Бразил са 1:0, а почетак меча је каснио око пола сата због инцидената на трибинама.

Нереди су почели када су се навијачи Бразила и Аргентине сукобили иза једног од голова на Маракани током интонирања химне, због чега је полиција почела да туче присталице гостију. Поједини навијачи су чупали столице и гађали полицију, а други су утрчали на терен како би избјегли гужву.

Аргентински фудбалери и поједини чланови бразилске екипе су покушали да смире ситуацију. Играчи су потом отишли у свлачионице, а утакмица је настављена пошто су престали нереди на трибинама.

Бразилски Глобо наводи да ФИФА планира да жестоко казни Фудбалски савез Бразила (ЦБФ) због нереда на Маракани. Локални медији наводе да би Бразил могао да буде кажњен новчано и одигравањем неколико утакмица на домаћем терену без присуства навијача.

Аргентина је прва на табели јужноамеричких квалификација за СП 2026. са 15 бодова, док је Бразил шести са седам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана