ФИФА покренула истрагу након “лудовања” Салт Баеа у финалу Свјетског првенства

Г.С.
ФИФА покренула истрагу након “лудовања” Салт Баеа у финалу Свјетског првенства

Славни кувар Нусрет Гокче, популаран као Салт Бае, изазвао је неугодну ситуацију у финалу СП-а када је након завршетка финалне утакмице између Аргентине и Француске ушао на терен те прилазио фудбалерима, љубио пехар и фотографисао се, а ФИФА је након свега покренула истрагу.

Трофеј Свјетског првенства у фудбалу допуштено је дотакнути само одабраним, а Салт Бае није један од њих. Према подацима на ФИФА-иној страници, Трофеј од 18-каратног злата процјењује се на око 20 милиона америчких долара, а смију га додирнути побједници Свјетског првенства и шефови држава.

Ипак, неким чудом на терену се нашао и популарни турски кувар који је изазвао бројне негативне коментаре након што је додиривао пехар, иако му то није дозвољено, а онда је јурио и Месија по терену како би се фотографисао с њим.

Због тога ФИФА истражује околности које су довеле до тога да је Салт Бае ушао на терен, а за Скај Спортс Њуз потврђено је да је његов приступ игралишту био неовлаштен.

“Након ревизије, ФИФА је утврдила како су појединци добили непримјерен приступ терену након церемоније затварања СП-а на стадиону Лусаил 18. децембра и због тога ће бити подузете одговарајуће интерне мјере.”

Салт Бае нема никакве везе с предсједником ФИФА-е Ђанијем Инфантином, који је раније снимљен у посјети једном од његових ресторана, а такође се вјерује да нема комерцијалних односа између ФИФА-е и Салт Баеа.

Салт Бае је био једна од 303 особе на Инстаграму које је Инфантино пратио, али од данас то више није случај и престао га је пратити.

Видео компилација на Твитеру са незадовољним аргентинским играчима уз Гокчеа прикупио је више од 20 милиона прегледа откако је објављен у понедељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана