ФИФА одобрила коришћење ВАР-а у БиХ

Дневни Аваз
ФИФА одобрила коришћење ВАР-а у БиХ

САРАЈЕВО - Фудбалски савез БИХ добио је зелено свјетло од ФИФА за коришћење ВАР технологије, потврдио је предсједник ФСБиХ Вицо Зељковић.

- Прешли смо и посљедњу степеницу у процесу имплементације ВАР система на утакмицама WWин лиге од наредне сезоне.

Представници ФИФА-е Бавешан Мурген (Виши ФИФА стратешки менаџер за фудбалску технологију) и Мајкл Бејли (ФИФА ВАР пројект менаџер) дали су зелено свјетло за употребу ВАР система у најквалитетнијем домаћем такмичењу. То је коначна оцјена на основу дводневног боравка у Сарајеву, гдје су веома детаљно оцијењивали цијели процес са аспекта веома захтјевних критеријума које је прописала свјетска "кућа фудбала" – нагласио је Зељковић.

Додао је да ниједног момента није сумњао да ће добити "зелено свијетло" за употребу ВАР-а, јер зна колико су од самог почетка, прије неколико мјесеци, уложили труда, рада, времена и средстава.

-Ово је резултат великог ангажмана свих људи који су били укључени у овај процес, те им се захваљујем и честитам.

ВАР систем у суђењу бави се исправком чистих и очигледних грешака при доношењу одлука од стране судија на терену, те сам убијеђен да ћемо са овим системом ниво домаћег такмичења подићи на још већи ниво, те га учинити квалитетнијим и фер за све екипе.

- поручио је Зељковић, преноси „Дневни аваз“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана