Фењераш Звијезда 09 дочекује јесењег шампиона Борац: Планирају још једну сензацију

Дарко Пашагић
Фењераш Звијезда 09 дочекује јесењег шампиона Борац: Планирају још једну сензацију

БИЈЕЉИНА/БАЊАЛУКА – Фудбалери Звијезде 09 у једној од најинтересантнијих утакмица 17. кола у суботу од 13 часова на Градском стадиону у Угљевику угостиће Борац.

Биће то окршај два клуба из Републике Српске у којем домаћин жели да приреди још једно велико изненађење и тако успјешно настави грчевиту борбу за опстанак, док ће гости покушати да наставе низ од 15 утакмица без пораза и тако се још више учврсте на лидерској позицији.

Премијерлигаш из етно-села Станишићи у прошлом колу направио је праву сензацију и савладао актуелног шампиона Зрињског са 2:1 и на директан начин помогао “црвено-плавима” да два кола прије краја осигурају јесењу титулу.

- Свима је јасно пред овај сусрет да су Бањалучани апсолутни фаворити, али ако будемо одиграли као против Зрињског можемо се надати да ћемо приредити још једно велико изненађење. Наравно, за то је потребно да и наш ривал не буде на нивоу игре из претходних кола. Биће веома тешко, али нико нема право да нам одузме наду да можемо до повољног резултата - нагласио је шеф стручног штаба Звијезде 09 Дарко Милисављевић.

Додатни проблем за домаћина је што не може да рачуна на голмана Луку Дамјановића и дефанзивног везног фудбалера Сашу Томановића због три жута картона, а и из истог разлога на клупи неће бити ни Милисављевића.

- Својим играчима ћу дати безрезервну подршку са трибина, а осим Дамјановића и Томановића имамо још неколико ровитих играча. Да ли ће бити у конкуренцији, одлучићемо пред сам почетак утакмице - додао је Милисављевић.

С друге стране, Бањалучани су послије стартног пораза од Жељезничара направили сјајан низ од 12 побједа и три ремија и два кола прије краја јесени осигурали су титулу, јер имају седам бодова више од Зрињског. Стручни штаб на челу са Винком Мариновићем не може да рачуна на Стефана Фићовића због три жута картона.

- Остала су још два кола у којима желимо да наставимо са добрим резултатима и освојимо свих шест бодова. До тога неће бити лако доћи, јер је Звијезда 09 у прошлом колу показала да може много јер су побиједили Зрињски и због тога морамо бити и те како опрезни. Међутим, ако желимо титулу, морамо све редом да побјеђујемо - нагласио је најбољи стријелац Борца Јово Лукић.

Штопер Борца Макс Јурај Ћелић је истакао да је екипа у досадашњем дијелу сезоне показала карактер.

- Да није тако, не бисмо нанизали овако успјешну серију коју још не желимо да прекинемо. Свако гостовање у Лиги је тешко, поготово сада пред финиш првог дијела сезона када су терени све лошији и лошији. Зато морамо бити максимално концентрисани да дођемо до бодова - рекао је Ћелић.

У осталим сусретима 17. кола играју: субота: Слога (Д) - Посушје (13 часова), Сарајево - ГОШК (16), недјеља: Игман - Тузла сити (13), Широки Бријег - Зрињски (15.15 часова). Жељезничар - Вележ 0:1. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана