Федор Предраговић вјерује да Борац није без шансе у Бечу: Можемо до трећег кола

Дарко Пашагић
Федор Предраговић вјерује да Борац није без шансе у Бечу: Можемо до трећег кола

БЕЧ – Првотимац Борца Федор Предраговић сматра да “црвено-плави” нису без шансе у двомечу против Аустрије и да ће то показати већ на првом сусрету, који се игра вечерас од 20.30 часова на “Ђенерали арени” у Бечу.

У табору Бањалучана пред овај сусрет влада добра атмосфера. Сви се слажу да је Аустрија фаворит, али и да се у два меча може обезбиједити пласман у наредну рунду такмичења.

- Можемо до трећег кола. Фудбалери аустријског великана можда јесу фаворити, али сам сигуран сам да ћемо у оба сусрета дати све од себе да се пласирамо у наредну рунду такмичења, што био стварно био веома вриједан резултат – истакао је Предраговић.

Фудбалери су заједно са стручним штабом претходних дана детаљно анализирали неколико мечева аустријског тима.

- Играју прилично офанзивно. Воле да лопта буде у њиховом посједу и играју прилично високи пресинг. Њихови штопери воле да иду напријед, нарочито код прекида. На тај начин помажу њиховом најбољем стријелцу Харису Табаковићу да дође до изражаја и то је један од разлога што управо он постиже велики број погодака – наставио је Предраговић.

Иако је екипа Борца у односу на прошлу сезону доживјела велике промјене, искусни везни фудбалер сматра да су припреме одрађене веома квалитетно и да се тим већ добро уиграо.

- Из утакмице у утакмицу смо расли, да бисмо одличну партију пружили управо у генералној провјери против Војводине. Тај меч требало би да нам буде путоказ за сусрет против Аустрије, али и за касније у првенству, гдје не кријемо да желимо освојити титулу – рекао је Предраговић.

Пут аустријске престонице кренуо је велики број навијача Борца. Очекује се да ће Бањалучани имати велику подршку, а навијачи су играче такође испратили на посљедњем тренингу пред полазак.

- Ријетко се дешава да нам је ривал на европској сцени тако географски близу, тако да не чуди да ћемо у Бечу имати велику подршку са трибина. Не треба заборавити ни да велики број људи из Републике Српске ради у Аустрији. Сигурно је да ће нам њихова подршка пуно значити, а ми ћемо дати све од себе да им се добром игром, али и резултатом захвалимо на томе – додао је Предраговић.

Помоћни тренер Борис Распудић одлично зна шта доносе мечеви у Европи. Бањалучани се на миру спремају за прве званичне мечеве у сезони. Много је нових играча.

- Требамо да будемо концентрисани свих 90 минута. Упознали смо ривала знамо шта нас очекује. Знамо добре стране ривала, али и њихове мане које ћемо покушати искористити. Форма се диже а екипа се и даље уиграва тако да има пуно простора за напредак - рекао је Распудић.

Незаобилазна је свакако и прича о голу против Макаби Хаифе и изласка у Европу.

- Наравно кад год се сјетим Европе онда је на памети тај гол у Хаифи и радост након њега. Успомене не блиједе и увијек је присутна емоција. Сад кад сам тренер волио бих да што више наших играча се упише у стријелце и осјети ту радост. Ипак знамо да је Аустрија озбиљан ривал. Нећемо се предати, покушаћемо да изненадимо ривала и даћемо максимум да направимо добар резултат – рекао је Распудић

Први сусрет другог кола квалификација за Лигу конференције између у Бечу између Аустрије и Борца судиће холандска тројка на челу са Џоијем Коијем.

Интересантно је да је овај арбитар у вези са ћерком познатог холандског тренера и бившег селектора “лала” Франка де Бура, која је на друштвеним мрежама подијелили фотографије са њиховог заједничког љетовања у Марбељи овог љета.

Девети излазак

Фудбалери Борца ће вечерас девети пут  изаћи на Европску сцену. У досадашњих осам излазака одиграли су 20 мечева у којима су остварили осам побједа уз четири ремија и осам пораза. Бањалучани су два пута пролазили уводне препреке и изборили пласман у наредни рунду евро такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана