Федор Предраговић прославио вриједан јубилеј: Желим са Борцем у Европу

Дарко Драгичевић
Федор Предраговић прославио вриједан јубилеј: Желим са Борцем у Европу

БАЊАЛУКА - Федор Предраговић је у побједи над Игманом прославио вриједан јубилеј, 100. наступ у дресу бањалучког Борца у свим такмичењима. Саиграчи су му честитали побједом, а везни играч је био међу најбољима на терену.

Предраговић је дебитовао у Купу Републике Српске 12. септембра 2012. године против Лакташа. Борац је тада славио са 4:2, а млади играч је дебитовао у сениорском тиму, што му је био велики подстрек за будућност. Као и клуб, прошао је бројне успоне и падове, побједе и поразе.

- Част ми је, прије свега, што сам забиљежио 100. наступ за свој клуб. Када сам почињао са тренинзима, то ми је била највећа жеља, да заиграм у вољеном клубу, а сад сам дошао и до вриједног јубилеја. Саиграчи су га увеличали побједом против Игмана која нас је приближила Европи. Заиста је сјајан осјећај и поносан сам на све што сам пружио у црвено-плавом дресу. Ово је мој град и у сваком мечу настојим да дам максимум и оправдам повјерење - истакао је Предраговић.

Током ових 100 утакмица било је доста лијепих и тешких тренутака. Федор истиче да се сјећа првог гола у Премијер лиги БиХ, али да су га тешки моменти очврснули.

- Па сигурно да је било лијепих тренутака. Памтим први гол против зворничке Дрине у првенству БиХ, то је моменат којег ћу се вјечно сјећати. Што се тиче тих лоших момената, најтеже ми је пала елиминација у Купу БиХ од Широког. Био сам млад играч, имали смо позитиван резултат све до финиша и онда је Вагнер погодио за 2:1. Сви смо жељели то финале, имали смо одличан тим и атмосферу. Такође, веома тешко ми је пала елиминација од Челика у Лиги Европе. Тада нисам играо, био сам на клупи, али баш смо били утучени - додао је Предраговић.

Поред Борца, везни играч је наступао и за Слободу, Звијезду 09, те тимове у Словенији Радомље и Цеље. Екипа је сад побједом над Игманом 1:0 направила велики корак ка новом, четвртом узастопном изласку у Европу.

- На добром смо путу да изборимо нови излазак у Европу, што би ми свакако пуно значило, да са својим тимом играм међународна такмичења. Стекли смо велику предност у односу на ривала и ако остваримо тријумф против Жељезничара у наредном колу, вјерујем смо онда 90 одсто одрадили посао у вези са мјестом које води у Европу - поручио је везни фудбалер.

Предраговић је у ових 100 мечева постигао и шест голова за бањалучки клуб.

Распоред мечева 28. кола: сриједа: 16.00: Тузла сити - Посушје, Зрињски - Сарајево, Леотар - Слобода, 20.30 Широки бријег - Вележ, четвртак: 16.00 Игман - Слога, 18.00 Борац - Жељезничар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана