Ево колико Србија може да заради пара од пласмана на ЕУРО: Огроман новац стиже у касу ФСС-а

ГС
Foto: Фудбалски савез Србије

Фудбалери Србије побиједили су у вјероватно најважнијем мечу у квалификацијама за Европско првенство и дошли су на корак од визе за Нјемачку, гдје ће се наредне године од 14. јуна до 14. јула одржати ЕУРО.

Драган Стојковић Пикси је у налету еуфорије већ поручио да је то завршен посао и да је Србија већ осигурала пласман на Европско првенство послије 24 године и да неће дозволити себи да га Бугари саплету на крају.

Србија може и без бодова против Бугарске да обезбеди ЕУРО, уколико Црна Гора не победи Литванију у Подгорици и Мађарску у Будимпешти.

Уколико формалност против Бугара буде решена како сви и очекују 19. новембра против Бугарске у Лесковцу, Србија ће добити значајну финансијску инјекцију.

Наиме, УЕФА ће учесницима Европског првенства поделити 371 милион евра. Од чега ће сваком учеснику бити додељено 9,5 милиона у старту!

То је минимални новац који ће се слити у касу Фудбалског савеза Србије.

Али, шансе за додатну зараду су знатно веће. Наиме, само учешће на великом такмичењу, доноси и веће уговоре са спонзорима, наградне фондове, веће интересовање компанија које желе да буду спонзори, па су шансе да се од маркетинга заради велике и то би могло да донесе још неколико милиона у касу ФСС-а.

Али, и на Европском првенству су велике шансе за додатну зараду. Свака побједа у групи доноси милион евра више, док реми доноси 500.000 евра.

Ако се прође група и дође до осмине финала, до доноси додатних 1,5 милиона. Пласман у четвртфинале награђује се са 2,5 милиона евра. За полуфинале је награда 4 милиона евра. Онај ко буде поражен у финалу добија 5 милиона евра, а онај ко осваја зарадиће 8 милиона евра.

Дакле, максимална могућа зарада само од Европског првенства је 34 милиона евра уколико би Србија освојила титулу и имала све побејде, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана