Ево какве цијене чекају навијаче током Европског првенства у Њемачкој

GS
Foto: Teitter

Фудбалска репрезентација Србије наредне године играће на Европском првенству у Њемачкој, а сигурно је да ће многи навијачи из Републике Српске бити на трибинама како би бодрили Орлове. Иако до првенства има још мало више од пола године, сигурно је да многе занима какве цијене их чекају у Њемачкој.

Србија ће бити смјештена у Аугзбургу, а против Енглеске ће играти у Гелзенкирхену, док ће против Данске и Словеније играти у Минхену. Орлови на Еуро иду први пут након 24 године.

Првенство Старог континента почиње 14. јуна и велике су шансе да ће се цијене до тада мијењати посебно током трајања шампионата, али већ сада је јасно да ће сви који желе у Њемачку морати да спреме доста новца.

Кренућемо од Минхена гдје ће Орлови одиграти два меча. Оно што је битно за многе у овом тренутку се хостели у Минхену могу наћи за по цијени од 10 евра па на више за ноћ. Када су у питању хотели њихове цијене су много веће и сигурно је да ће и расти до самог првенства.

Како би „спремни“ дочекали мечеве сигурно је да ће се попити литре и литре алкохола. Њемачка је позната по добром пиву. А када говоримо о домаћем пиву његова тренутна цијена је од три до шест евра, а увозно се креће 3,5 до пет евра. Наравно, неће сви пити алкохол па треба нагласити и то да се цијена кафе креће од два до 4,8, а сокова од два до четири евра.

Наравно да ће навијачи морати да једу, а многи ће жељети да пробају чувене минхенске кобасице, а њихова цијена по порцији је око девет евра. Сендвичи се могу наћи за око четири евра, а уколико се одлучите да једете у ресторанима цијена се креће од 10 до 20 евра у зависности од тога шта сте наручили, наводи се на сајту Нумбео који се бави трошковима живота по градовима.

Треба истаћи и то да је цијена карте локалног превоза у једом правцу између 3,2 и 3,9 евра, док с друге стране таксисти по километру наплаћују од два до 3,5 европских новчаница. Сигурно је да ће бити и оних који ће на пут отићи својим аутомобилима па им ово неће требати.

За оне који буду ишли у Гелзенкирхен цијене ће бити нешто мање, али не толико. Оброци у ресторанима се крећу од осам до 20 евра, а када су у питању бургери њихова цијена се креће око шест евра. Пиво, било домаће или увозно, се креће од 3,5 до пет евра. И кафа је нешто јефтинија па је њега цијена од 2,4 до четири евра, док су сокови од 2,5 до четири евра.

Када говоримо о превозу, карта у једном правцу локалним превозом је 3.6 евра, док они који одлуче да иду таксијем морају по километру да плате два евра.

Није велика разлика ни у цијена у Аузгзбургу гдје ће бити смјештена селекција Србије, али је мало вјероватно да ће се навијачи одлучити да ту одсједају јер до Гелзенкирхена имају путовати више од 600 километара, док је до Минхена доста мање, нешто мање од 80 километара.

На то треба додати и да је цијена најјефтиније улазнице за групну фазу 30 евра, а оне најскупље иду до 200 евра. Наравно, распон цијена улазница зависи од тога гдје се налазе сједишта, преноси СпортСрпскаИнфо.

У осмини финала улазнице ће се моћи набавити већ од 50 па све до 600 евра. У четвртфиналу оне најјефтиније вриједе 60 евра, у полуфиналу 80, а за финале је потребно да издвојите минимално 95 евра, док ће оне најскупље бити много веће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана