Ево гдје Един Џеко гради осмoспратницу

ГС
Foto: Кликс

Капитен фудбалске репрезентације БиХ Един Џеко и бивши директор ББИ банке Амер Буквић основали су фирму која је инвеститор будуће стамбено-пословне зграде која је планирана иза Сарајево Сити Центра (СЦЦ).

Компанија под називом "Premier Investment Group" има капитал од 10,9 милиона КМ, а који су по пола уложили оснивачи Џеко и Буквић. У управи фирме су супруг Единове сестре, Емир Ђерекарац и супруга Амера Буквића, Амина Буквић-Куловић.

Министарство комуналне привреде, инфраструктуре, просторног уређења, грађења и заштите околине Кантона Сарајево издало је 17.12.2013. године урбанистичку сагласност за изградњу објекта који, треба имати осам спратова.

У идејном пројекту из 2013. године наводи се да ће објекат имати гараже које се протежу на два подземна спрата, шест спратова и поткровље.

Међутим, због судског спора инвеститори Един Џеко и Амер Буквић су на изградњу чекали све до сада, јавља портал Кликс.

Како је у изјаву за Кликс.ба рекао ресорни министар Алмир Бечаревић фирма "Босна спорт" је уложила жалбу на издату сагласност 2013. године.

"Оба поступка су изгубили, тако је 5.8.2022. године издато одобрење за грађење. Након тога је опет била уложена жалба и суд је 19.6. 2023. године пресудио у корист инвеститора. Након тога је 7.7.2023. стављена клаузула правоснажности и Рјешење о грађењу је постало правоснажно.

Ја сам ставио свој потпис на правоснажност на господина, што до сада нисам знао, нисам обраћао пажњу да су инвеститори господин Џеко и господин Буквић. Стекли су се услови да инвеститори крену у градњу споменутог објекта", рекао је Бечаревић.

Ово није први Џекин излет на тржишту некретнина но сада му је партнер бивши директор ББИ банке који ради у Исламској развојној банци у Џедди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана