Еуфорија у Бањалуци: Мађаре чека фудбалски пакао

Дарко Драгичевић
Еуфорија у Бањалуци: Мађаре чека фудбалски пакао

БАЊАЛУКА - Мађарски Ференцварош у реванш утакмици плеј-офа Лиге Европе чека пакао на Градском стадиону у Бањалуци. Већ сад је извјесно да ће стадион бити пун и да ће домаћи играчи имати сјајну подршку у жељи да елиминишу вишеструког шампиона Мађарске.

Бањалучани имају позитиван резултат из првог меча када су одиграли без голова, а сад имају и додатни разлог за оптимизам јер ће екипа бити додатно појачана. Наиме, у тим се враћа Себастијан Ерера који је одрадио казну због црвеног картона који  је зарадио против Ки Клаксвика, док је са тренинзима почео и Давид Вуковић, који је пропустио неколико мечева.

Млади крилни играч се опоравио и пријављен је за наредни меч тако да ће додатно да заоштри конкуренцију у тиму и сад је на стручном штабу да одлучили колико ће да га користи.

Након успјешног проласка шампиона Албаније, Егнатије, у Бањалуци траје права фудбалска грозница, а екипа осјећа све већу подршку навијача. Надају се сви да ће Градски стадион да грми против Ференцвароша како би екипа постала први тим из БиХ који се пласирао у групну фазу Лиге Европе.

О томе какве би ривале могли да добију у том такмичењу у осам мечева не треба трошити ријечи. Рома, Лацио, Тотенхем Манчестер јунајтед само су неки од могућих ривала, а у случају проласка Бањалучани би имали још четири меча на свом терену те још четири на гостовањима.

При томе свакако не би требало заборавити да би зарадили само за улазак у ову фазу 4,1 милион евра.

- У овом моменту је лијепо бити фудбалер, али и навијач фудбалског клуба Борац. Бањалука овог љета од почетка квалификација дише за Борац, сви су поносни због успјеха клуба, осјећамо велику подршку и не сумњам да ћемо је имати и против Ференцвароша. Жељели смо да одлука пада на нашем стадиону и у томе смо успјели. Сада ћемо имати подршку пуног стадиона и то ће свакако да буде мотив више. Имамо реалне шансе да се пласирамо у наредну фазу. Показали смо у овим дуелима против ПАОК-а  и Ференцвароша да можемо да се носимо са озбиљним екипама. На терену смо показали да се не плашимо и сад желимо све ово да крунишемо - рекао је  Граховац.

Против ГОШК-а у понедјељак

Пето коло Премијер лиге БиХ играће се пет дана и то од петка, 30. августа па до уторка, 3. септембра. Борац ће дочекати ГОШК у понедјељак, 3. августа од 21 час. Распоред мечева, петак, 30. август: 21 час Сарајево - Радник; субота, 31. август 21 час Вележ - Игман; недјеља, 1. септембар, 18.45 Жељезничар - Слога; 21 час Широки Бријег - Слобода; понедјељак, 2. септембар 21 час Борац - ГОШК; уторак, 3. септембар 21 час Зрињски - Посушје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана