ЕСПН прогнозира: Француска највећи фаворит за освајање СП 2026. године

ГС
Foto: Танјуг/АП

ЊУЈОРК- Фудбалска репрезентација Француске је највећи фаворит за освајање титуле на Светском првенству, које ће 2026. године бити одржано у Канади, САД и Мексику, објавила је данас америчка спортска мрежа "И-Ес-Пи-Ен (ESPN)".

Селекција Аргентине освојила је СП у Катару, пошто је синоћ послије бољег извођења пенала побиједила Француску. "Ко ће да освоји сљедеће СП? Французи. Ако сумњате у Француску, опет можете да се кладите на ову репрезентацију. Килијан Мбапе ће тада да има 27 година, а подршка ће да му буду велики број нових талената, које француски систем производи. Али Италија и Њемачка ће имати добре репрезентације 2026. године", наводи се у тексту "И-Ес-Пи-Ена" и додаје да је то прерана прогноза за будућег шампиона Мундијала 2026.

На наредном Мундијалу ће учествовати 48 репрезентација, али систем такмичења још није познат. Амерички медији очекују да ће се за најбољег стрелца на СП 2026. борити Мбапе и Норвежанин Ерлинг Халанд.

"Халанд ће да освоји 'Златну копачку' ако се Норвешка пласира на СП. Најбољи голман биће Италијан Ђанлуиђи Донарума, а за најбољег младог фудбалера биће проглашен Нијемац Џамал Мусијала. Највеће изненађење СП биће Мексико, који би могао да стигне до полуфинала Мундијала", закључује се у прогнози америчког медија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана