Јасна порука Есмира Хасукића, новајлије у дресу Борца

Дарко Пашагић
Јасна порука Есмира Хасукића, новајлије у дресу Борца

ЗРЕЧЕ - Новајлија у редовима Борца, нападач Есмир Хасукић полако се привикава на нову средину и веома је задовољан како се уклопио, али у условима на припремама у Словенији.

Он се Бањалучанима у термама Зрече прикључио четири дана касније, одмах послије потписивања уговора у којем стоји да ће члан “црвено-плавих” бити наредну сезону уз могућност да сарадња буде продужена на још годину дана.

- Презадовољан сам како сам прихваћен од стране нових саиграча, од којих сам доста њих и одраније познавао са премијерлигашких терена. Само у прошлој сезони наступајући за ГОШК три пута сам играо против Борца, а играо сам против свог новог тима и док сам носио дрес Радника. Добро познајем и шефа стручног штаба Младена Жижовића, тако да су први утисци веома позитивни - рекао је Хасукић.

Овај 22-годишњак каријеру је почео у Звијезди Градачац , а потом је играо за Слободу из Тузле и Радник, а посљедње двије сезоне је провео у ГОШК-у.

- Имам већ доста премијерлигашког стажа и вјерујем да ћу се брзо уклопити. На мени је сада да што жешће радим и да се изборим за свој статус - наставио је Хасукић.

У овом тренутку Бањалучани у својим редовима, осим Хасукића, имају још само једног класичног нападача Јову Лукића.

- Знам да смо један другом конкуренција, али не осјећам никакав притисак због тога. Лукић је већ дуго у Борцу, надавао се голова, надам се да ћу и ја имати прилику да покажем шта знам. Прошле сезоне носећи дрес премијерлигаша из Габеле сам постигао девет голова, а искрено желим да сада тај учинак бар удвостручим - истакао је Хасукић.

Уписао је и своје прве минуте у дресу Борца јер је у пријатељском сусрету против румунске екипе УТА Арад, коју је шампион БиХ добио са 2:1, одиграо других 45 минута.

- Нисам осјећао никакав притисак и могу да кажем да сам задовољан својом игром. Свима, а и мени су ноге још тешке од великог броја тренинга, прилично смо уморни, али ће по повратку у Бањалуку све то доћи на своје мјесто - нагласио је Хасукић.

Свјестан је да фудбалска јавност у Републици Српској, а поготово навијачи Борца очекују много у наредној сезони.

- Зацртани циљеви су стварно високи, јер се жели одбранити титула, освојити Куп БиХ и направити искорак на међународној сцени. Међутим, изазова се не бојим. Дошао са на Градски стадион да бих направио искорак у каријери, али и да помогнем новом клубу да оствари зацртано - додао је Хасукић који је имао још неколико понуда на столу, али је одлучио да дође у Бањалуку.

Фудбалери Борца одмах послије јутрошњег доручка крећу за Бањалуку, гдје ће наставити са припремама за први званични меч ове сезоне који их очекује 10. јула на Градском стадиону против Егнатије. Седам дана раније, односно у сриједу, 3. јула, у генералној провјери на истом мјесту угостиће бијељински Радник.

Дургутовић

Доласку Есмира Хасукића индиректно је “кумовао” и некадашњи фудбалер Борца Амир Дургутовић, који је сада спортски директор прволигаша ФБиХ Звијезде Градачац. Познато је да Дургутовић и данас, послије више од три деценије, редовно долази на сваки позив бившег клуба, а поготово се радо одазива на ветеранске утакмице.

- Дургутовић ми је био тренер када сам први пут заиграо за сениорски тим Звијезде. Сви знамо колико воли Борац и да му је то клуб који му је заувијек у срцу. Знам и колико га се још увијек радо сјећају навијачи Борца. Надам се да ћу једног дана и ја имати такав статус - рекао је Хасукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана