Ерера: Колумбијска веза ће бити талична за Борац

Д.Д.
Ерера: Колумбијска веза ће бити талична за Борац

Себастијан Ерера, колумбијски дефанзивац, нови је фудбалер Борца. Сениорску каријеру започео је у Депортиво Переири. Фудбалски пут одвео га је у Сјеверну Македонију.

За пет година колико је носио дрес Работничког стекао је статус једног од најбољих играча тамошњег првенства, а добио је и држављанство Сјеверне Македоније.

Након одласка из Работничког услиједила је епизода у редовима МТК-а из Будимпеште, потом повратак у македонски фудбал, али у дресу Брегалнице, те одлазак у кипарску Доксу из које стиже у Бањалуку.

"Долазак у Борац и Бањалуку је велики изазов за мене. Имао сам неколико разговора са челним људима клуба и свидјела ми се идеја којом се руководе. Знам да Борац сваке сезоне има највише амбиције и срећан сам што сам дио ове фудбалске приче. Упознат сам и са тим да је Хосе Кортез стигао у Борац, и надам се да ће колумбијска веза бити талична за клуб у наредној сезони.", рекао је Ерера који игра на позицији лијевог бека, а већ се прикључио екипи на Златибору.

За клупско руковдоство нема предаха. Милан Тегелтија каже да је задовољан доласком Ерера, а истиче да се настављају преговори са још неколико играча.

"Себастијан је био веома коректан током преговора и вјерујем да ће се брзо уклопити у нашу екипу. Ми настављамо да радимо. У току су преговори са још неколико играча. Желимо да појачамо, то није тајна, нападачку линију, и надам се да ћемо ускоро успјети у томе." каже Тегелтија.

Осврнуо се Милан Тегелтија и на резултате током припремног периода.

"Уписали смо два пораза, али мене више од тога занима како екипа ради на тренингу. Оно што могу да видим, а од првог дана сам на Златибору, улијева ми оптимизам. Треба нам времена да се све посложи, али из дана у дан екипа изгледа све боље. Стручни штаб ради одличан посао, фудбалери су посвећени, и то су ствари које ме радују. Не сумњам да ће када то буде требало бити они прави и да ће екипа играти онако како сви прижељкујемо и чему тежимо.", рекао је Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана