Ераковић о останку на „Маракани“: Овдје сам увијек срећан

Дејан Кондић
Foto: ГС

УЖИЦЕ - Имала је Црвена звезда неколико понуда да прода Стахињу Ераковића, међутим у договору са тренером Бараком Бахаром одлучено је да млади дефанзивац остане на „Маракани“

- Ја сам у Црвеној звезди, највећем клубу на Балкану, нисам у не знам којем клубу па да будем незадовољан. Ја сам увек срећан, овде сам 14. годину, никада нисам носио други дрес осим Звездиног и сифгурно да сам ту, шта год да затреба, ја сам Звездин играч - поручио је Ераковић. 

Барак Бахар је мишљења да је тандем Ераковић - Александар Драговић ослонац клуба за искушења у Лиги шампиона. Млади дефанзивац истиче да има одличну сарадњу са новим шефом стуке

- Дошао је нови тренер и прихватили смо га оберучке. Драго нам је што је ту, имамо одличну сарадњу и мислим да ће то све бити како смо замислили - рекао је Ераковић. 

Изазов Лиге шампиона и сигурног играња групне фазе елитног фудбалског такмичења мамац је и за самог Ераковића.

- Наравно да сада када играмо групну фазу Лиге шампиона прижељкујемо неки искорак. Никада не играмо неко такмичење без неког циља, ми имамо циљ наравно, али причаћемо о њему када дође време за Лигу шампиона - нагласио је Ераковић.

Репрезенативни штопер постигао је први гол у дресу националној тима у пријатељском дуелу против Јордана. Упркос ремију против Бугарске у квалификацијама за Европско првенство, Страхиња не сумња у пласман „орлова“ на континенталну смотру фудбала.

- Можда смо мало у Бугарској подбацили али имамо седам бодова из три утакмице, све је у нашим рукама, у септембру имамо утакмицу против Мађарске на Маракани, ако победимо тај меч, а не сумњам да хоћемо, ми смо једном ногом већ на Европском првенству - закључио је Ераковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана