Енглеска и Словенија сигурни, Исланд убједљив против Лихтенштајна

Г.С.
Енглеска и Словенија сигурни, Исланд убједљив против Лихтенштајна

Одигране су још три утакмице квалификација за ЕУРО 2024. Енглеска је на свом терену савладала Украјину 2:0, а истим резултатом Словенија је такође код куће била боља од Сан Марина. Док је Исланд био убједљив у гостима против Лихтенштајна 7:0.

Иако се Герет Саутгејт суочио са неколико озбиљних кадровских проблема, попут повреда Риса Џејмса, Фила Фодена, суспензије Лука Шоа, Горди Албион ипак је уписао и другу победу у квалификацијама. Савладана је Украјина и направљен је озбиљан корак ка Европском првенству.

Све је ријешено у практично три минуте. У 37. минуту Букајо Сака  је одлично проиграо најбољег репрезентативног стријелца свих времена Харија Кејна. А у 40. минуту звијезда Арсенала је и сама затресла мрежу и тако заокружио одличну партију против Украјинаца.

Исланд демолирао Лихтенштајна

Послије пораза од репрезентације Босне и Херцеговине Исланд се придигао и дошао до прве побједе. Очекивано савладан је у гостима Лихтенштајн 7:0, а бриљирао је троструки стријелац Арон Гунарсон. Прије његовог хет-трика голове у првом полувремену постигли су Олафсон и Харалдсон. А и послије његовог хет-трика услиједила су још два гола. Стрелци су били Андри Гудјонсен и Елертсон.

До друге побједе у квалификацијама дошла је и Словенија. Теже него што се очекивало, екипа Матјажа Кека савладала је Сан Марино 2:0. Браву гостију Словенци су откључали тек у 57. минуту када је Шешко затресао мрежу. Коначних 2:0 поставио је дефанзивац гостију Ди Мајо који је затресао сопствену мрежу у 60. минуту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана