Емотиван меч за тренера Жижовића

Дарко Драгичевић
Емотиван меч за тренера Жижовића

БАЊАЛУКА – За фудбалере Борца нема предаха! Након побједе на гостовању у Посушју (2:0), Бањалучани пред старт Лиге Конференције имају дуел против Радника на домаћем паркету.

Бијељински тим је повратник у друштво најбољих и успио је да освоји 10 бодова у досадашњем дијелу сезоне. Радник има неколико веома искусних играча попут Дамјана Крајишника, Мирзада Механовића а ту је и неколико играча који су током каријере носили дрес бањалучког клуба. У прошлости су знали да намуче Борац и на Градсклом стадиону.

Тренер Младен Жижовић је такође водио бијељински клуб.

-Екипе се иначе пате кад уђу у виши ранг, али Радник се показао као тврд орах. Они су освојили 10 бодова у досадашњем дијелу првенства, тако да треба да  будемо опрезни. Радник је био тврд орах свим ривалима, играју  дисциплиновано и имају неколико веома квалитетних појединца. Ту прије  свега мислим на Ђорђа Пантелића и Мирзада Механовића који су им главни играчи и који могу да једном потезом створе  проблем ривалима. Ипак,  и  ми имамо квалитетне појединце способне да их зауставе. Као и у сваком мечу  идемо на побједу. Тренирали смо добро након повратка из Посушја. Тај тријумф  нам је баш добро дошао јер смо се вратили на побједнички колосијек а уз то смо приказали игру какву желимо- рекао је Жижовић.

Шеф струке бањалучког тима ће на овом дуелу да води „фудбалску битку“ са својим кумом, пошто на клупи Радника сједи Велибор Ђурић. Њих двојица су сарађивали управо у бијељинском тиму када је Жижовић радио, тако да се одлично познају.

-Свакодневно се чујем са кумом Ђурићем. Ради заиста добар посао а свако од  нас жели да његов тим побједи. Сигурно да сам у Раднику провео прелијепе тренутке, то је град у којем живим, тако да су за мене то посебне емоције. Драго ми је што је сад ситуација пуно боља него прије неколико година. Радник је био на ивици амбиса а сад је на мјесту којем припада, а то је у Премијер лиги. Водио сам ту екипу у европским мечевима и у Бањалуци смо управо у лијепом амбијенту савлали Спартак Трнаву тако да остале су заиста лијепе успомене-додао је шеф струке.

Борац је током ове јесени значајно промијенио свој играчки кадар а стручни штаб  настоји да играче који су посљедњи дошли што прије адаптира у систем. Они добијају све већу минутажу а свакако је да ће имати простор јер Бањалучанима слиједи изузетно згуснут распоред у наредном периоду.

-Настојимо да нове играче што прије адаптирамо у наш систем. То некад шкоди по резултат али сматрам да они својим добрим радом настоје да се наметну и да буду у доброј форми што прије. Брзо су се уклопили и вјерујем да ће ускоро да дају пуни допринос. Свакако свима треба времена за адаптацију а сваки играч нам је веома битан јер нам слиједи веома згуснут распоред у којима имамо заостале мечеве, дуеле у европској Лиги конференције и наравно првенствене дуеле.

Сваки играч нам је веома битан и има своје мјесто у тиму – поручио је на крају тренер Борца.
За овај меч не може да рачуна на повријеђеног Давида Вуковића.

У деветом колу Премијер лиге састају се: субота: Слобода - Слога (16 часова), Вележ - Зрињски (18), недјеља: Игман - ГОШК (13), Жељезничар - Посушје (15), Борац - Радник (21), понедјељак: Широки Бријег - Сарајево (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана