Душан Тадић се опростио од дреса Србије: Хвала на аплаузима и критикама

GS
Foto: Sputnik

БЕОГРАД - Досадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић одлучио је да се повуче из државног тима. Ту одлуку потврдио је саопштењем на друштвеним мрежама.

Тадић је овако вјероватно предухитрио селектора Драгана Стојковића јер је селектор, послије што је добио подршку Извршног одбора да настави посао, најавио велике промјене у играчком кадру.

Сада већ бивши капитен Србије огласио се саопштењем које преносимо у цјелости.

- Тежим ка томе да будем коректан и директан, колико је то могуће, као што је било током изјава на Европском првенству. Остајем при ставовима које сам изнио. Наглашавам да нисам имао намјеру да увриједим саиграче или било кога другог ко је био дио тима Србије у Њемачкој, тако да имам потребу да посљедњи пут објасним одређене ствари око којих знам да је било полемике.

Даље, основни разлог овог саопштења је тај да сам донио одлуку да се опростим од дреса репрезентације Србије. Да ли бих могао и у будућем периоду да будем користан - нека процијени струка, јавност или ко већ сматра да је позван да о томе дискутује и ко мисли да је дио фудбалског амбијента. Репрезентација је за мене увијек била љубав. Љубав према држави, љубав према народу, љубав према игри, такмичењу, дружењу...

Много тога смо прошли заједно - радост, тугу, осмијехе, крв, срећу, а било је доста бола и патње. Ниједан клупски неуспјех не може да заболи као репрезентативни, али исто тако ниједан клупски успјех не може да донесе радост као успјех у дресу Србије. Са великим задовољством сам се борио и бранио грб државног тима.

Ван терена, као и на њему. Имао сам привилегију да представљам Србију на два Свјетска првенства, Европском првенству и Олимпијским играма. Рекорди ме никад нису занимали, а капитенска трака је донијела посебну одговорност, част и повјерење. Ако нешто истичем - то би био рекорд у броју асистенција. Ко ме познаје, зна колико ми је важно.

Увијек ми је слађе да "спакујем", него да постигнем гол. Хвала нашем народу и навијачима на аплаузима и критикама. И у критикама сам осјећао подршку и колико воле репрезентацију. У спорту је, углавном, терен тај који увијек покаже гдје сте и колико заслужујете. Хвала свима које сам упознао од првог дана када сам постао дио репрезентације и ФСС-а.

Учинили су ме бољим човјеком и спортистом. Опраштам се од репрезентације, али вјерујем да ћу једног дана поново бити ту. Послије играчке каријере, желим да останем у фудбалу, а нема ничег љепшег него да својој земљи помогнете уколико то можете. Са својом породицом и пријатељима, на трибинама или испред екрана, бићу увијек вјеран навијач Србије - навео је Тадић.

Душан Тадић је задужио Србију својим головима и асистенцијама, лидерством, понашањем на терену и ван њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана