Дуле Савић: Пуна Маракана води Звезду у ЛШ

Танјуг
Дуле Савић: Пуна Маракана води Звезду у ЛШ

БЕОГРАД - Што би рекао Миљан Миљанић "резултат је активан". Нема више правила гола у гостима, неће бити довољно да постигнемо само један, али уверен сам да ако Маракана буде испуњена до последњег места и навијачи пруже подршку какву само они могу можемо заједно да славимо пласман наше Звезде у Лигу шампиона.

Рекао је ово легендарни фудбалер црвено-бијелих Душан Савић уочи реванша против Боде Глимта. Норвешки тим је у првом мечу плеј-офа славио 2:1.

"Чуо сам и за акцију да сви на утакмицу дођу у дресовима, тако да ће то бити прави црвено-бели спектакл", навео је Савић за клупски сајт.

Легендарни голгетер био је актер једног од највећих преокрета у историји клуба када је у сезони 1978/79 Динамо из Берлина стигао на Маракану послије 5:2 у првом мечу.

"Сваки пут кад се сетим ове утакмице и даље ми је невероватно шта смо постигли. Након пораза у Немачкој, Динамо је повео у првом полувремену, те су они након првих 45 минута у Београду водили укупним резултатом 6:2. Ипак, нисмо одустајали, веровали смо да би нас два брза гола вратила у игру. На крају смо постигли четири и заслужено прошли даље, а та утакмица нам је била одскочна даска која нас је водила све до финала са Борусијом из Менхенгладбаха", присјетио се Савић.

Црвено-бијели су тада биљежили највећу посјету, а дотакао се анегдоте везаног за навијача који није вјеровао у Звезду и напустио је терен послије првих 45 минута.

"Друга су времена у питању. Тада нас је после тешког пораза у Берлину на Маракани сачекало више од 70 хиљада људи, што је био просек те сезоне када су у питању европске утакмице. Знали су да су они наша највећа снага, што се на крају показало као тачним. Знам да је пар људи отишло са запада на полувремену, а један од навијача који је напустио стадион и дан данас жали што није присуствовао историјском преокрету Црвене звезде", истакао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана