Дуел за треће мјесто између Марока и Хрватске: Бронза која (не)лијечи ране

 Дејан Кондић
Дуел за треће мјесто између Марока и Хрватске: Бронза која (не)лијечи ране

ДОХА - Репрезентације Хрватаске и Марока од 16 часова утакмицом за треће мjесто завршавају своје учешће на Мундијалу.

Ове двије селекције отворили су такмичење у групи Ф одигравши на стадиону “Ал Бајт” без погодака, а њихов наредни дуел биће тек четврти случај у историји да се два тима два пута сусрећу на Мундијалу. Двије репрезентације су се први пут састале два пута 1954. године на Свјетском првенству у Швајцарској, а то су биле Мађарска и Западна Њемачка. Осам година касније у Чилеу два пута су играли Бразил и Чехословачка. “Двоструки окршај” репрезентација на једном Мундијалу посљедњи пут виђен је прије четири године у Русији када су два пута снаге одмјерили Белгија и Енглеска. 

Када је суботњи дуел у питању, афричка селекција покушаће да испише још једну страницу историје на Мундијалу, иако су и емотивно и физички и више него потрошени. И љути због свега што се дешавало у полуфиналу против Француза. Чак су тражили да играју још један меч са Французима у полуфиналу, јер сматрају да је судија Сезар Рамос правио круцијалне грешке које су их битно оштетиле. Они вјерују да је требало да добију два пенала против “триколора” па су се зато жалили.

- ФМРФ је писао надлежном тијелу да погледа одлуке судија које су оштетиле марокански тим за два пенала који су били чисти по мишљењу неколико стручњака за суђење. ФМРФ је такође запањен да ВАР није реаговао - стоји у саопштењу Фудбалске федерације Марока.

Чак је и марокански краљ Мухамед ВИ позвао телефоном селектора Валида Реграгуија након пораза од Француске у полуфиналу Мундијала у Катару и честитао, али и захвалио Реграгуију и играчима на свему што су учинили у Катару. Уз то, њихов успјех назвао је бриљантним, а похвалио је селектора због тога што је у само неколико мјесеци успио да створи пријатељско окружење у репрезентацији. Такође, разговарао је и с капитеном Роменом Саисом, којем је пожелио што бржи опоравак, а уједно га је похвалио због лидерских способности исказаних током турнира.

Хрватска није успјела да други пут заредом прође у финале Свјетског првенства. Дефанзивац Дејан Ловрен ипак се нада да ће његов тим успјети да стигне до медаље.

- Дигнути главе и наставити даље, жао ми је што вас нисмо успјели довести до краја. Бол је ту и остаће неко вријеме, али не смијемо потонути. У суботу за медаљу! Хвала свим навијачима од срца на подршци - поручио је Ловрен на “Инстаграму”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана