Друге лиге Српске: Власеница засјела на трон

Дарко Пашагић
Друге лиге Српске: Власеница засјела на трон

БАЊАЛУКА - Послије шестог кола друге лиге Републике Српске, група исток на чело табеле засјели су фудбалери Власенице, који су на тешком гостовању на стадиону “Бара” у Сокоцу играли против домаћег Гласинца 1936 неријешено, 2:2.

Тако су Сокочани прекинули побједоносни низ Власенице од четири утакмице, а цијели плијен су испустили у петом минуту судијске надокнаде када је Славиша Мијатовић погодио за изједначење.

Било је пуно садржаја у Сокоцу, а све је кренуло већ у четвртом минуту када је Слађан Ступар наставио голгетерски низ и седмим голом у сезони довео госте у вођство. Узвратио је Синиша Шкобо у 26. минуту, да би потом фудбалер Романије Андреј Цвјетановић на двојној регистрацији у Гласинцу 1936 у 56. минуту погодио за потпуни преокрет и ерупцију одушевљења домаћих па је и тренер Огњен Крешталица због утрчавања у терен јер се радовао добио жути картон.

Десет минута касније настао је прекид од десетак минута. Послије једног шута гости су тражили пенал од арбитра Алесандра Манојловића, али он је показао да се игра настави. Гости су га потом опколили, а епилог свега је црвени картон за капитена Небојшу Ковачевића због одгуривања те псовања судији. Власеничани са десеторицом у пољу ипак су успјели доћи већ поменутим голом Мијатовића.

Подриње из Јање је продужило свој побједоносни низ и стигло до другог мјеста. Тим из Јање је у дербију кола убједљиво славио на роћевићким “Луговима” против Јединства 4:1 и тако их скинуо са лидерске позиције. 

У групи запад играни су мечеви осмог кола, а Слога је декласирала Црни врх са 8:1, а централна фигура сусрета био је повратник у редове Трњана Дориан Курузовић, који је постигао четири посљедња гола за свој тим. Два сусрета играће се сутра, а у њима ће се од 16 часова састати: Слога (С) - ФСА Приједор и Жељезничар (Д) - Омарска.

Парови наредног кола, група запад, девето коло (субота и недјеља): Брдо - Дубраве, Алфа Модрича - Горица, Црни врх - Напријед, Омарска - Слога (Т), Полет 1926 - Челинац, Лауш - Пролетер (Т), ФСА Приједор - Текстилац, Борац (Ш) - Слога (С). Жељезничар (Д) слободан, група исток, седмо коло (субота и недјеља): Губер - Јединство (БР), Подриње (Ј) - Младост (Р), Рудар 1925 - Јединство (Р), Напредак (ДШ) - Стакорина, Пролетер (Д) - Будућност (П), Власеница - Задругар (ДЦ), Младост (Г) - Гласинац 1936, Илићка 01 - Херцеговац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана