Друге лиге Републике Српске: Рудар 1925 и Прогрес пред суспензијом

Д. П.
Друге лиге Републике Српске: Рудар 1925 и Прогрес пред суспензијом

БАЊАЛУКА - Рудар из Угљевика и Прогрес из Кнежева налазе се пред суспензијом, а разлог су неисплаћене обавезе према службеним лицима на домаћим утакмицама.

Данас би о томе требало да одлуку донесе Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Републике Српске, али је готово сигурно да ниједан од ова два клуба неће моћи одиграти наредну утакмицу уколико не уплати бар дио дуговања према службеним лицима. Угљевичани су до сада одиграли четири домаће утакмице, а нису платили ни марку, што значи да дугују 3.600 марака (900 по мечу), а слична ситуација је и са друголигашем из Кнежева. Нажалост, њиховим стопама иде и новоградска Слобода, која је првенствену трку започела тек од шестог кола, али до сада није платила ништа, а не треба заборавити да има­ и дугова из прошле сезоне, када је била у прволигашком друштву.

Једно је сигурно, по тренутној ситуацији, ови клубови ће јако тешко моћи да измире поменуте обавезе, а ако су у ФСРС буду држали пропозиција такмичења, то би значило и да ће морати да буду избачени из такмичења, што би највјероватније довело и до гашења ових клубова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана