Дрина ХЕ поново у Првој лиги: Најљепши поклон за вијек постојања

Дарко Пашагић
Дрина ХЕ поново у Првој лиги: Најљепши поклон за вијек постојања

ВИШЕГРАД - У Фудбалском клубу Дрина ХЕ осам сезона су чекали на повратак на прволигашку сцену и коначно су га дочекали и то баш у години када клуб слави вијек постојања.

Вишеграђани су прво освојили јесењу титулу са бодом предности у односу на Пролетер из Дворова, а онда су у наставку сезоне били супериорни и у 15 кола су остварили 12 побједа и три ремија, тако да је та предност на крају порасла на огромних 16 бодова.

- Када сам преузео екипу на почетку сезоне циљ управе клуба је био да се у години када се слави 100 година постојања покуша обезбедити повратак међу прволигаше и у томе смо успели. Мислим да је то најлепши поклон клубу, али и Вишеграду за век постојања - нагласио је шеф стручног штаба Дрине ХЕ Драган Вулевић, који је додао да је у клуб дошао на наговор саиграча са којима је играо на заласку каријере.

Када је освојена јесења титула направљен је први корак ка шампионском слављу.

- Први део сезоне био је много занимљивији, јер смо практично водили мртву трку са екипом  из Дворова. У зимској паузи смо се додатно појачали, а наш ривал је већ у уводним пролећним колима направио неколико киксева и већ тада је било јасно да смо веома близу циља. Та предност до краја сезоне нарасла је на 16 бодова и могу да будем поносан на играче, цели стручни штаб, али и управу - наставио је Вулевић.

Припреме за наступ у прволигашкој конкуренцији требало би да почну између 25. јуна и 1. јула.

- Остало је да се до тада уради пуно посла. Морамо да искристалишемо екипу за много већа искушења него што су била у прошлој сезони. Задржаћемо већину играчког кадра из прошлог првенства, а план је и да доведемо неколико појачања. Ту првенствено мислим на голмана, једног везног фудбалера и нападача - рекао је Вулевић.

Првенствени циљ Вишеграђана у новој сезони биће да се задржи опстанак у елити Српске.

- Сигурно да нам наруке не иде што се баш у наредној сезони Прва лига скраћује са 18 на 14 клубова, што значи да ће на крају првенства из ње испадати чак шест клубова. Због тога морамо да будемо максимално спремни од првих утакмица. Зато нам је циљ да припреме одрадимо што квалитетније. Постоји могућност да дио њих, неких седам дана проведемо ван Вишеграда, али то ће зависити од финансија - додао је Вулевић.

Странци

Интересантно је да клуб из Вишегарад током прошле сезоне у својим редовима имао чак четворицу странаца. У првом дијелу сезоне дрес Дрине ХЕ носили су Бразилци Леонардо Енрике Силва, Конборгер Едуардо Хофман и Андре Жуниор Меурер, а у другом дијелу играо је Јужнокорејанац Јеонг Санг Вон.

- Бразилци су нас напустили послије првог дијела сезоне, а на прољеће нас је појачао Вон, који ће и наредне сезоне носити дрес Дрине ХЕ. Њему би требало да се ускоро прикључи још један његов земљак - нагласио је шеф стручног штаба Дрине ХЕ Драган Вулевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана