Драган Дошло, фудбалер Радника: Можемо и до дупле круне

Дарко Пашагић
Драган Дошло, фудбалер Радника: Можемо и до дупле круне

БИЈЕЉИНА - Фудбалери Радника у осмини финала Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” елиминисали су браниоца трофеја бањалучки Борац послије бољег извођења пенала са 6:5 (у регуларном току било је 1:1), а јунак побједе Бијељинаца био је нападач Драган Дошло.

Био је то судар најтрофејнијих клубова у Купу Српске, јер су Бијељинци до сада седам пута освајали пехар, а “црвено-плави” шест. Бањалучани су повели већ у четвртом минуту поготком Ђанфранка Пење, да би Дошло у 32. изједначио на 1:1. У пенал лутрији овај 27-годишњак је био прецизан у петој серији, а послије њега није погодио искусни фудбалер Борца Стојан Врањеш и био је то знак за почетак славља домаћина.

- Сигурно за нас велика побједа, јер је Борац најбољи клуб у Републици Српској. Одиграли смо најбољу утакмицу ове сезоне и сматрам да смо заслужено обезбиједили пласман у наредну фазу такмичења - нагласио је Дошло.

Осим Борца, који је био освајач прошлог Купа Српске, наступ у осмини финала завршио је и прошлосезонски финалиста тим Лакташи, тако да је осталим клубовима олакшан пут ка завршници.

- Има ту још јаких екипа, али сигурно да ћемо покушати отићи до краја. Овај тријумф много ће значити екипи на додатном самопоуздању, а ако наставимо с оваквим играма сигуран сам да можемо постати шампиони Српске, али и освајачи Купа - наставио је Дошло.

Радник одлично гура и у шампионату Српске и послије девет одиграних мечева налазе се на другом мјесту са 21 бодом, два мање од водећег Рудар Приједора.

- Већ у недјељу имамо јако тешко гостовање у Омарској, код истоимене екипе која се налази у незавидној позицији. Међутим, вјерујем да смо способни да дођемо до цијелог плијена. Пошто се дан раније игра дерби у Требињу између Леотара и водећег Рудар Приједора, можда већ послије овог кола засједнемо на прво мјесто - рекао је Дошло.

Према њему, ове сезоне биће веома занимљива трка за првака Републике Српске.

- Јасно је да смо Рудар Приједор и ми највећи фаворити. Не смије се заборавити ни Леотар, као и најпријатније изненађење БСК. Лакташи нису најбоље отворили сезону, али ни њих не треба искључити. Све у свему биће веома занимљиво до краја сезоне и зато је сваки бод веома важан - додао је Дошло.

Четвртфинале

Осим Радника пласман у четвртфинале Купа Републике Српске већ су обезбиједили премијерлигаши Звијезда 09 и Слога, прволигаш Борац из Козарске Дубице те друголигаш Текстилац из Дервенте. Три учесника ове фазе такмичења биће позната послије одгођених сусрета у којима ће се састати: Подриње (Јања) - Фамос (Источна Илиџа) (11. октобар), Леотар (Требиње) - Козара (Градишка) (18. октобар) и Сутјеска (Фоча) - Рудар Приједор (25. октобар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана