Драган Богавац, некадашњи нападач “црвено-бијелих”, за “Глас Српске”: Звезда била Божја промисао

Дејан Кондић
Драган Богавац, некадашњи нападач “црвено-бијелих”, за “Глас Српске”: Звезда била Божја промисао

БАЊАЛУКА - Фудбалери из Црне Горе оставили су посебан печат на “Маракани”. Доносили су радост навијачима Црвене звезде. Један од оних који је головима и те како знао да обрадује присталице тима из Љутице Богдана је и Драган Богавац.

Брзоноги шпиц је за Звезду одиграо 85 званичних утакмица и постигао 14 голова. Учествовао је у освајању шампионске титуле 2004. године и два Купа 2002. и 2004. Посебно је био инспирисан у “вјечитим” дербијима против Партизана. Постигао је два гола и на велике муке стављао одбрану “црно-бијелих”. У разговору за “Глас Српске” истиче да је имао и понуду из Хумске, али кад га је позвала Црвена звезда, није имао дилему на коју ће страну Топчидерског брда.

- Гледајте, играо сам у Њемачкој пред 90 хиљада људи, али ништа не може да се пореди са нашим дербијем. То су ствари које се памте. Мој први дерби и одмах сам дао гол. И док сам играо у пљеваљском Рудару давао сам Партизану голове. Нешто ме хтјело против њих. Божја промисао је била да дођем у Звезду, иако ме је звао и Партизан, али и ОФК Београд. Међутим, без размишљања сам прихватио да дођем на “Маракану” - истакао је Богавац.

Омалени нападач је у Љутице Богдана стигао у зимском прелазном року 2002. године из Рудара, а на представљању га је тадашњи спортски директор Београђана Душан Савић упоредио са звијездом енглеског фудбала Мајклом Овеном.

- Дуле је то мало преувеличао. Ипак, Овен је Овен. Ја сам гледао да дам свој допринос Звезди, да дам себе колико ногу. Две сезоне сам играо на неком високом нивоу. Задовољан сам својом каријером - рекао је Богавац.

Драган је свлачионицу у Звезди дијелио са многим сјајним играчима, Немањом Видићем, Ненадом Лалатовићем, Михајлом Пјановићем... За све њих има само ријечи хвале.

- Сви су били добри играчи и још бољи момци. Давали смо све од себе, била је и јача лига. Имали смо један микс старијих и млађих играча. Било је девет шпицева који су се борили за мјесто, ја сам успио да се изборим. Играо сам са Михајлом Пјановићем. Хвала и Зорану Филиповићу, Душану Савићу и наравно навијачима, без којих не можеш ништа - нагласио је Богавац.

Из Звезде је прешао у њемачки Вакер Бургхаузен. Касније је имао епизоде у Кобленцу и Мајнцу.

- Пет година сам играо у “цвајти”, али и Бундеслигу у Мајнцу. Све је било супер, али тамо је мало хладан народ, није као код нас и у Казахстану гдје сам исто био. У Њемачкој можеш да живиш, али све се своди на посао, нема дружења. Буквално сам се дружио са Мароканцима, Бразилцима и нашим људима - закључио је Богавац.

Црква

Драган Богавац данас је непрепознатљив, промијенио је имиџ, пустио браду и приближио се православној цркви.

- Пришао сам цркви. Зато сам и имиџ промијенио, слава Богу. Човјек с годинама схвати неке ствари, ја сам их спознао кроз цркву и Христа. Постао сам бољи човјек. Некад сам био млад и неискусан, а сад знам како да се понашам у животу - рекао је Богавац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана