Досуђен невјероватан пенал: Ова ситуација се дешава једном у сто година (ВИДЕО)

Г.С.
Досуђен невјероватан пенал: Ова ситуација се дешава једном у сто година (ВИДЕО)

Пенал који је досуђен за викенд у бразилској Серији А дефинитивно спада међу једне од најбизарнијих икада и заиста је немогуће се сјетити када се задњи пут десила слична ситуација.

На утакмици између Фламенга и Црициуме играла се 85. минута, а резултат је гласио 1:1.

Фламенго је стискао обруч око гола Црициуме, а у једном тренутку отворио се простор за Гиоргиана де Арасkаету да упосли Евертона који је примио лопту и са њом ушао у казнени простор.

Прије него што је Де Арасkаета упослио Евертона, са трибина је у терен убачена друга лопта која је завршила у казненом простору Црициуме.

Судија није желио зауставити напад који је обећавао, а онда се десила ситуација каква се виђа једном у сто година, преноси Кликс.

Евертон је замахнуо и кренуо ударити лопту, но Баретов план је успио и избио му је лопту другом лоптом.

Чим се то десило судија је одмах досудио пенал за Фламенго, а Барето и саиграчи су га одмах опколили и тражили објашњење зашто је то урадио.

Препирка са судијом је трајала све до 89. минуте када је Габриел Барбоса извео пенал и погодио за коначних 2:1.

А о чему се тачно радило? Судија је поступио исправно по правилу 12 Правила фудбалске игре (Прекршаји и неспортско понашање).

Директан слободан ударац, односно једанаестерац уколико се прекршај деси у казненом простору, се досуђује када играч баци предмет на лопту, противника или члана судијског тима, или дира лопту држаним предметом.

С обзиром да је друга лопта у терену представљала страни предмет којем није мјесто на терену, судија је донио исправну одлуку и досудио пенал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана