Добојске “Луке” ускоро у новом руху

Г.С.
Добојске “Луке” ускоро у новом руху

ДОБОЈ - Слога је један од два премијерлигашка клуба (други је Широки Бријег), која у овом тренутку домаће утакмице игра на замјенском терену, а разлог за то је реконструкција терена у Добоју и изградња нових хибридних терена у оквиру пројекта који реализује Фудбалски савез БиХ.

До сада су завршени терени на Градском стадиону у Бањалуци, тузланском “Тушњу”, као и на два стадиона у Мостару, гдје наступају Зрињски и Вележ те сарајевској “Грбавици”, тако да већина премијерлигаша сада има далеко боље услове за рад.

Док трају радови на добојском стадиону “Луке” фудбалери Слоге домаће утакмице играју на замјенском терену, односно у Модричи, на стадиону “Др Милан Јелић”.

- Временске прилике диктирају темпо. За сада има мало одступања од планираног рока и очекујемо ако се овако настави да би терен могао бити готов до краја априла, што би значило да ћемо крај првенствене сезоне дочекати на својим “Лукама” - нагласио је предсједник добојског премијерлигаша Мирослав Кршић.

По његовим ријечима изградња хибридних терена је веома битна за развој фудбала.

- Прво због квалитета фудбала, озбиљности лиге и савеза. У данашње вријеме се дешава да се поједине утакмице одгађају због поплављеног терена, а то се практично нигдје не дешава - додао је Кршић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана