Добојска Слога ремизирала са суботичким Спартаком: Јагодић жали због примљеног гола

Дарко Пашагић
Добојска Слога ремизирала са суботичким Спартаком: Јагодић жали због примљеног гола

ЗЛАТИБОР - У првој контролној утакмици на Златибору фудбалери Слоге играли су са Суперлигашем Србије Спартаком из Суботице неријешено, 2:2, а послије меча шеф стручног штаба Добојлија Владо Јагодић био је помало незадовољан што је његова екипа у финишу остала без побједе.

У осмом минуту “голубови” су дошли до вођства голом Срђана Хрстића. У другом полувремену Добојлије су заиграле знатно ангажованије па је у 54. минуту новајлија Зоран Караћ сјајно погодио из слободног ударца за 1:1. У 81. минуту Павел Баранов довео је Слогу до предности, а два минута касније “резервиста” Суботичана Стефан Симин поставио је коначан исход.

- Узимајући у обзир да је наш први противник на Златибору био Спартак, који нема ниједног пораза у припремама, морам да будем и те како задовољан приказаним. Међутим, примили смо гол у финишу сусрета послије наше грешке и тако остали без побједе, али и то је нормално за ову фазу припрема, када је основни циљ уигравање екипе. Ипак, много важније је да се на овом сусрету нико није повриједио, мада је утакмица била врло динамична и оштра - нагласио је Јагодић.

У првој контролној утакмици Добојлије су поражене од аустријског Кафенберга са 2:3, што значи да су на два меча постигли четири, али и примили пет голова.

- Радује нас ефикасност, али се још више бринемо што је четири од наших пет примљених погодака плод грешака. Међутим, и то је разумљиво, када се зна да током припремних утакмици сви добијају минутажу, па и они млађи фудбалери, који под притиском праве грешке - рекао је Јагодић, који за овај сусрет из предострожности није рачунао на младог Драгана Ђукића иза кога је дужа пауза.

Већ сутра од 16.30 часова његови изабраници имаће нову провјеру, а ривал ће бити црногорски Рудар из Пљеваља. Потом слиједе мечеви против Вождовца (14. јул), Инђије (15. јул) и ФЦ Хата из Уједињених Арапских Емирата 18. јула.

Лијеви бек

Шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић је истакао да за Добојлије прелазни рок још није завршен и да се још тражи појачање на позицији лијевог бека.

- Мање, више комплетирали смо екипу, остао је још споран тај лијеви бек. На тој позицији имамо Франка Дадића и јуниора Садина Ханџића, али желимо да појачамо конкуренцију. Наиме, током дугог првенства играћемо различите варијанте игре, тако да морамо имати разноврсност у играчком кадру. Вјерујем да ће и то питање бити ријешено у наредних неколико дана - нагласио је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана