Добио Шпанију на суду: Модрић богатији за 3,6 милиона евра

ГС
Добио Шпанију на суду: Модрић богатији за 3,6 милиона евра

Прослављени хрватски фудбалер Лука Модрић добио је Шпанију на суду те ће постати богатији за 3,6 милиона евра, а за ову побједу се борио годинама.

Пресуду у корист Модрића донио је Привредно-административни суд у Мадриду, који је одлучио да су пореске власти Шпаније прије више од десет година значајно оштетиле везисту Реал Мадрида.

Спорна је 2012. година током које је Модрић из Тоттенхама прешао у Реал Мадрид, а власти су му на крају године "одрезале" превелику суму новца.

Они су му наплатили порез поступивши као да је цијелу годину провео у Шпанији, а он је члан Реал Мадрда био тек од краја аугуста.

Утврђено је да су порезници Модрићу наплатили порез у одвојеним износима од 1,2 и 1,5 милиона евра, уз то су га и казнили са 900.000 евра, а сада су му морали вратити укупно 3,6 милиона евра, пренио је Ел Мундо.

Пореска управа Шпаније бранила се тврдњом да је Модрић, иако је у Мадриду био само четири од могућих дванаест мјесеци, већину својих прихода остварио на тлу ове земље, али то није аргумент који је прошао на суду.

Закон је био на страни Модрића јер каже да се резидентом у Шпанији сматра особа која у држави живи 183 дана, а Модрић је 2012. године ту провео 127 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана