Ђорђе Пантелић: Радник сигурно остаје у елити

Дарко Пашагић
Ђорђе Пантелић: Радник сигурно остаје у елити

ЗЛАТИБОР - Крилни нападач Ђорђе Пантелић, који се послије двије године проведене у мостарском Вележу и Тузла ситију вратио у редове Радника, рекао је за “Глас Српске” да ће Бијељинци сигурно остати у елити.

Овај 25-годишњи фудбалер који је играо за млађе категорије Звијезде 09, потом Војводину, Кабел, Инђију вратио се 2021. године на фудбалску мапу БиХ. У три сезоне проведене на премијерлигашким теренима БиХ (једна у Раднику, пола у Вележу и једна и по у Тузла ситију) одиграо је 93 првенствена сусрета од 99 могућих, а интересантно је да је у свакој години биљежио по 31 наступ.

- Прије свега желио бих да захвалим управи Радника и свим људима у клубу што су ми пружили могућност да поново обучем дрес Бијељинаца. Пронашао сам себе у овој некој новој причи Радника и вјерујем да ћу бити од користи овој екипи да оствари зацртани циљ. Иако нас сви виде као сигурног кандидата за повратак на прволигашку сцену Српске, убијеђен сам да ћемо бити веома пријатно изненађење и да ћемо остати премијерлигаши - нагласио је Пантелић.

Прошла сезона за њега је била више него успјешна. Постигао је 11 голова и уписао три асистенције, али то није помогло Тузла ситију да остане у елити.

- Била је то сезона из снова, коју у наредном првенству желим да надмашим. Са екипом сам већ неколико дана на Златибору, за сада је све у најбољем реду и вјерујем да ћу успјети да се изборим за мјесто у стартној постави - наставио је Пантелић.

За њега период адаптације у нову средину није био тежак.

- Ту је и неколико играча из мог првог “мандата” у Раднику попут Драгана Дошле, капитена Александра Васића..., голмана Николу Лакића познајем одраније, баш као и Дамјана Крајишника. Први утисци су веома добри. Убијеђен сам да ова екипа посједује квалитет и да ћемо када се добро уиграмо бити велика енигма за све премијерлигаше - додао је Пантелић.

Посљедњи тест на припремама на Златибору Радник има у суботу против Рудар Приједора, а повратак за Бијељину планиран је за недјељу.

Прошња у Паризу

Ђорђе Пантелић паузу између два првенства искористио је да се одмори у Паризу и то са дугогодишњом дјевојком Петром, коју је запросио у сумрак непосредно испред Ајфеловог торња.

- Нас двоје смо у вези већ седам година и моја дугогодишња жеља је била да ријетке тренутке одмора једном проведемо у Паризу. То се десило ове године и ту прилику сам искористио да је запросим. Она о томе није имала појма, али је све протекло у најбољем реду. Пристала је да остатак живота проведе са мном - истакао је поносно Пантелић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана