Ђокић и Чабрићева на обиљежавању 50 година постојања клуба

СРНА
Ђокић и Чабрићева на обиљежавању 50 година постојања клуба

БРЧКО- Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар породице, омладине и спорта Српске Селма Чабрић присуствовали су данас у брчанском насељу Грбавица обиљежавању 50 година постојања локалног Фудбалског клуба /ФК/ "Челик".

Ђокић, који је испред своје екипе извео први ударац у утакмици ветерана овог клуба, рекао је да је ово клуб у којем је он почео да игра фудбал, да га је основала група ентузијаста 1973. године, у вријеме када се на овим просторима развијао фудбал.

Кроз ФК "Челик" је, како је рекао Ђокић, који је данас у управи клуба, прошло много генерација добрих фудбалера, од којих су многи постали успјешни људи, љекари, политичари, бизнисмени.

Ђокић је рекао да иако је Грбавица у рату претрпјела многе губитке, људи су наставили да живе, и да се окупљају око клуба који је увијек имао мултиентички карактер.

Према његовим ријечима, Грбавица је једно од највећих брчанских насеља са око 4.500 становника, има школу и развијену инфраструтктуру и заједно са клубом наставиће да се развија.

Ђокић је напоменуо да још прије више од десет година планирана изградња спомен-дома поред игралишта, да је Влада Српске за те намјене обезбиједила средства, али да у дистрикту још не дају дозволу за градњу.

"То би био мултифункционални објекат који би служио и за спортске и за културне догађаје. Нажалост, нама дистрикт још није дао сагласност и дозволе за градњу. Надам се да ће се то у будућности промијенити", рекао је Ђокић новинарима на обиљежавању 50 година постојања ФК "Челик".

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић рекла је да ће министартсво на чијем је челу наставити да подржава спортске колективе, посебно оне са дугогодишњом традицијом као што је ФК "Челик".

Чабрићева је истакла да је задовољна развојем спорта у Српској, али да увијек може бити боље те да ће помоћи у рјешавању проблема у области спорта у дистрикту.

Предсједник ФК "Челик" Јовица Пудић рекао је да ће клуб од јесени покренути школу фудбала за дјечаке, али да су у школу добродошле и дјевојчице уколико буду показале интересовање за фудбал.

"Имамо већ 20 дјеце из насеља која су у клубу, а министар Ђокић им је донирао сву потребну опрему. За мјесец дана би требали да почнемо са школом фудбала", додао је Пудић.

Један од оснивача клуба Милан Савић присјетио се првих дана рада клуба наводећи да је све почело са импровизованог игралишта око којег су се почели окупљати млади људи и љубитељи фудбала, да се новац сакупљао за опрему те да је клуб имао добру перспективу.

Након одиграних утакмица између ветерана, сениора и млађих категорија додијељење су захвалнице заслужнима за допринос раду клуба.

Фудбалски клуб "Челик" данас игра у петој лиги Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана