Директор Лакташа Игор Радељић самоувјерен: Јуришамо на титулу

Дарко Пашагић
Директор Лакташа Игор Радељић самоувјерен: Јуришамо на титулу

ЛАКТАШИ - Прије 16 година Фудбалски клуб Лакташи био је шампион Републике Српске и пласирао се у Премијер лигу, а сада руководство овог клуба са агилним директором Игором Радељићем у новој сезони, која почиње у суботу, жели да понови ту причу.

Када су на крају сезоне 2021/22. освојили прво мјесто у Другој лиги Републике Српске, група запад и вратили се међу прволигаше, многи су Лакташе сматрали као лак плијен и екипу која ће се борити за опстанак. Међутим преварили су се и на крају шампионата Српске били су трећи са истим бројем бодова као и другопласирана Звијезда 09, која је касније због одустајања шампиона Крупе од играња у елити БиХ административним путем постала премијерлигаш.

- Прије извјесног времена окупила се у клубу група млађих људи са жељом да покуша поновити оно што је Лакташима успјело 2007. године. Послије десет година вратили смо се међу прволигаше, у прошлој сезони смо били трећи. Сада желимо да направимо искорак више, односно да се вратимо међу премијерлигаше. Предсједник Управног одбора Мирослав Бојић, који је уједно и градоначелник Лакташа, први човјек клупске Скупштине Милош Бркић, пријатељ и финансијер клуба Драган Станковић, генерални секретар Милош Метлар, тренер Миљан Бајић… заузели смо исти курс да се мора и жели напријед. Поклопиле су нам се амбиције и сада смо ту гдје јесмо - нагласио је директор Лакташа Игор Радељић.

Некадашњи штопер клуба и човјек који живи за фудбал сматра да борба за титулу није немогућа мисија.

- Није то нека болесна амбиција, већ врло добро знамо колико можемо. Нигдје ништа није случајно, па ни у фудбалу. За све треба вријеме, улагање, одрицање, професионализам, домаћинско пословање. Стојимо чврсто на темељима које хоћемо и желимо да надоградимо. Није лако ни једноставно, али се трудимо. И сигурно ћемо успјети зато што вјерујемо у тај наш пројекат и отворених очију корачамо у будућност - наставио је Радељић.

Током летног прелазног рока Лакташани су се значајно појачали на свим позицијама и имају тим за респект.

- Довели смо нападача Милана Шикањића и штопера Небојшу Бабића из Козаре, који су били стратешки и плански предвиђени још раније. Дошли су Кристијан Пенић и Џафо Хаџић, коју су у посљедње двије године са Крупом освојили три трофеја на домаћој сцени, потом Вук Тешић из Звијезде 09, Амар Смаиловић из Травника, јуниор бањалучког Борца Јанко Николић… На позајмицу из Борца стигао је поново Сергеј Дојчиновић, баш као и Давид Вуковић, који је љетос обавио припреме са овим тимом, али ће опет бити наш члан. Они су гарант надоградње нашег тима, момци који могу да подигну ниво игре Лакташа с којом можемо равноправно да се упустимо у трку за шампионску титулу. Задржали смо у својим редовима првог стријелца лиге Бојана Марковића, првог асистента Огњена Шкорића, ту је и златни “орлић” са Новог Зеланда Филип Јанковић, борбени Дејан Босанчић, перспективни голман Вања Кнежевић. Све је то гаранција да се можемо равноправно са свим осталима упустити у борбу за титулу - рекао је Радељић.

Први оперативац Лакташа свјестан је да пут до првог мјеста неће бити поплочан ружама.

- Више екипа ће се борити за прво мјесто и пласман у елиту. Сигурно да ће нам највећи ривали бити некадашњи премијерлигаши Радник и Рудар Приједор те Леотар, који је прошле сезоне испао из елите БиХ. Козара, Славија, Фамос биће “нагазне мине”, које ће многима помрсити рачуне. Међутим, у свој тој причи Лакташе видим као прве који ће проћи кроз циљ - додао је Радељић.

Терен

Непосредно уз главни терен вриједни људи из Лакташа направили су и терен са вјештачком травом.

- Радове приводе крају и он је нормалних димензија. Ускоро планирамо да на њега пребацимо и рефлекторе са главног терена на којем смо извршили чепирање и промјену траве. У плану имамо и постављање нових рефлектора на главном терену, али и о томе ћемо причати када дође вријеме. Оно што је важно истаћи да ћемо са изградњом помоћног терена добити на још већој масовности у млађим категоријама, гдје сада имамо више од 200 дјечака - нагласио је директор Лакташа Игор Радељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана